donderdag 6 januari 2011

U-20 selectie start voorbereiding voor play-offs


Over twee weken start de play-offronde voor een laatste plaats in het CONCACAF U-20 Championship 2011. U-20 bondscoach Harold Deyl (foto) weet waar voor zijn team staat. "Wij moeten winnen, dus wij gaan ervoor. Wij zijn geen trainers die gaan voor gelijk spelen", zegt hij over zichzelf en assistent Robert Gödeken.

Deyl voegt er gelijk aan toe dat veel zal afhangen van de kwaliteit van de overige ploegen. "Degene die de doelpunten maakt, zal de punten halen." Suriname zal op 19, 21 en 23 januari de aantreden tegen de Nederlandse Antillen, Guyana en Bermuda. Het nationaal team zal de aanval kiezen, maar niet blindelings, omdat er geen geen counters weggegeven moeten worden.

De selectie kwam dinsdag na een korte vakantie weer bijeen. De opkomst was niet honderd procent, "maar zij die er waren, hebben flink getraind", zegt Deyl. Nu de speeldata bekend zijn, zal het trainingsschema en de -intensiteit worden bepaald.

Deyl denkt niet dat de korte pauze schadelijk kan zijn voor de ploeg. "Het is gebruikelijk dat je de jongens vrijaf geeft. Je moet oppassen dat je ze niet helemaal laat doldraaien met voetballen. Je moet ze de ruimte geven om te ontspannen, zodat ze weer fris terugkomen."

In deze fase gaat het volgens Deyl om het aanscherpen van onder meer het spelpatroon. Er is gekozen voor twee oefenwedstrijden. Het liefst wordt het tegen tegenstanders met verschillende speelstijlen. Gedacht wordt aan landskampioen Inter Moengotapoe en Walking Boyz Company (WBC), die nog benaderd moeten worden. "Tegen Inter Moengotapoe kan het fysieke gecombineerd worden met het loopvermogen. Ook de balsnelheid kan goed van pas komen. WBC heeft een goede balcirculatie varierend met goede en snelle verplaatsing van het spel in hoog en laag tempo. Een goed team, dat ook niet zomaar op de eerste plaats staat."

De meetmomenten zijn volgens Deyl nodig om de jongens mentaal, conditioneel, technisch en tactisch klaar te krijgen. "Dan weten wij waar we staan, omdat we de kracht van de andere landen niet kennen." Hij heeft vernomen dat Bermuda een sterke selectie heeft. Een geluk is dat dat land de laatste tegenstander is. "Wij kunnen ze zien spelen en daarop voortborduren en ons tactiek bepalen." De Nederlandse Antillen heeft de mogelijkheid om spelers uit Nederland op te roepen. Zo werd Elson Hooi al geselecteerd die bij de beloften speelt va eredivisieclub NAC Breda.

Deyl en Gödeken hebben nieuwe jongens op het oog. "Er trainen al enkele mee en er zijn nog een paar die benaderd zullen worden. Hun selectie hebben ze in eigen handen."

1 opmerking:

  1. wie kan mnr deyl bereikn die man moet valerio weewee opsteln jongeling van takdierboyz,speelt in de u20 en in de eerste klasse,,fysiek groot,lang,snel en echt een goeie houdend sowel aanvalend middenvelder,hij is stukken beter dan bruce&ruiz en een aantal van die jongens in de selectie ,,hij gaat er geen spijt van hebben

    BeantwoordenVerwijderen

Games