zaterdag 22 januari 2011

Suriname U-20 koploper na winst op Guyana


De U-20 selectie van Suriname heeft gisteravond (foto) optimaal gebruik gemaakt van het verlies van Bermuda tegen de Nederlandse Antillen (1-2). In het Franklin Essed stadion toonden de jeugdinternationals karakter en bogen een 0-1 achterstand na de rust om in een 2-1 overwinning op Guyana.

Zij staan hierdoor met zes punten uit twee wedstrijden aan kop in de poule. Suriname is bij een volgend gelijkspel zeker van deelname aan het CONCACAF U-20 Championship 2011. Suriname speelde in tegenstelling tot de vorige wedstrijd een veel betere partij. Er werd meer lef getoond en meer initiatief genomen. Het team creëerde enkele goede kansen, maar het ontbreken van de aansluiting bij de counters en het gebrek aan koelbloedigheid in de voorhoede waren de meest voorkomende oorzaken dat de score niet hoger uitpakte.

Na een half uur spelen kreeg het goed opgekomen publiek een schok toen Sheldon Holder de westerburen met een prachtige volley op voorsprong zette; 1-0. Onze jongens bleven strijden en hun inzet werd op slag van rust beloond toen Stefano Rijssel, na een mooie één-twee combinatie met Dania Afiankoi, in het strafschopgebied werd neergelegd. Arbiter Neil Brizan uit Trinidad en Tobago, die overigens een zwakke partij floot, aarzelde niet en wees naar de penalty stip. Rijssel was koelbloedig en stuurde de Guyanese doelman de verkeerde hoek in; 1-1.

In de tweede helft gingen beide ploegen voor de drie punten. Suriname zat weliswaar ietwat beter op de bal, maar de Guyanezen lieten duidelijk blijken dat ze hun huid duur zouden verkopen. Halverwege de tweede helft werden de vleugelmiddenvelders Vitorinio Pinas en Kevin Mosanto vervangen door Ilunga Eduards en Julnes Plet. Dit bleken gouden wissels te zijn, want in de vierenzeventigste minuut rondde Plet met een prachtige zweefduik een voorzet van Eduards af.

Franklin Essed stadion
Het speelschema van de beslissende wedstrijden ziet er alsvolgt uit (Surinaamse tijd):

Zondag, 23 januari 2011:
Guyana vs. Nederlandse Antillen (16:30 uur)
Suriname vs. Bermuda (18:30 uur)

1 opmerking:

Games