woensdag 19 januari 2011

Suriname aan vooravond U-20 play-off ronde


Surinamers moeten positieve kritiek leveren en de jongens op die manier naar betere prestaties leiden. Dat stelt U-20 bondscoach Harold Deyl (foto) aan de vooravond van de play-offronde waaraan Suriname, Nederlandse Antillen, Guyana en Bermuda deelnemen. "Het is makkelijk om aan de kant steeds kritiek te leveren, maar wat doe jij er zelf aan om het voetbal op te trekken."

Van een speler van de seniorenselectie heeft de bondscoach vernomen dat die liever op vreemd grondgebied speelt, omdat Surinamers verschrikkelijk negatief zijn. Deyl vindt dat het volk zich moet realiseren dat Suriname van ver terug moet komen. "Kritiek leveren kan, maar dan moeten zij dat vanuit een positieve invalshoek proberen te doen om de jongens naar betere prestaties te brengen."

In de voorgaande wedstrijden heeft de technische staf vooral op het middenveld zaken ontdekt die niet goed zijn. Die zijn met de jongens doorgenomen. Deyl is er niet aan toegekomen trainingen van de tegenstanders te bezoeken. Toch heeft hij een vrij goed gevoel, maar wil niet zeggen dat zijn team er klaar voor is. "Voor een toernooi weet je nooit als je er klaar voor bent. Je weet dat pas als het toernooi achter de rug is."

Het nationaal team heeft intussen er zijn laatste training op zitten. De groep heeft een pittig weekend achter de rug, waarbij er zaterdag (conditie) en zondag (techniek-tactiek) is getraind. Daarna was er geen oefening. "Ze hebben vrij intensief getraind en dan moet je weer de rust opbouwen, zodat zij weer gierig worden voor voetbal."

De selectie is op drie plaatsen gewijzigd, omdat Giovanni Asabiegie, Daninio Gill en Rosinio Poina door blessures eruit zijn gelaten. Ze zijn vervangen door Eduard Ilonga, Consuelo Gregor en Silvio Kastadi, waarmee de selectie een aanvaller, een verdedigende én aanvallende middenvelder bij heeft.

Voor de rest zijn er slechts een paar kleine, niet noemenswaardige blessures, overwegend bij reserves. De technische staf heeft een lijst samengesteld, zodat wanneer jongens met een blessure uitvallen ze gelijk weten wie ze in de plaats daarvoor moeten nemen.

Selectie: Dimitrie Apai, Daniël Aviankoi, Gillermo Faerber, Jerny Faerber, Rainel Godfried, Consuelo Gregor, Eduard Ilonga, Rocky Kaise, Silvio Kastadi, Firgillio Lamsberg, Kevin Martin, Olvido Misidjan, Kevin Mosanto, Albert Nibte, Vitorinio Pinas, Julnes Plet, Mitchel Remak, Stefano Rijssel, Kevin Veira en Miquel Wijngaarde.

De wedstrijden worden van 19 tot 23 januari gespeeld. Alleen de nummer 1 uit de poule zal zich kwalificeren voor het het CONCACAF U-20 Championship 2011 in Guatemala. Voor de overige teams is het einde oefening.

Franklin Essed stadion
Het speelschema van vanavond ziet er alsvolgt uit (Surinaamse tijd):

Woensdag, 19 januari 2011:
Bermuda vs. Guyana (17:00 uur)
Suriname vs. Nederlandse Antillen (19:00 uur)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games