zaterdag 29 januari 2011

Surinaamse U-20 selectie gehuldigd


De nationale U-20 selectie (foto) is donderdagavond in restaurant Lucky Twin gehuldigd voor de kwalificatie voor de CONCACAF U-20 Championship 2011. Middels een award, een enveloppe met inhoud, cadeautjes en een diner maakte het bestuur van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) duidelijk dat zij zeer tevreden is met de unieke prestatie.

Tijdens het officiële gedeelte werd de selectie geroemd door SVB-bestuursleden Louis Giskus, Waldo Gobardhan, Arnold Bilkerdijk. Gobardhan sprak de hoop uit dat dit niet het einde is. "We hebben nu een zware taak. We moeten niet denken dat ze moeilijkere tegenstanders zijn. Wij gaan er tegen aan." Ghobardan dankte ook de ouders en het Surinaams publiek, die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan het geheel.

Ook Maurice Issa, voorzitter van de hoofdklasseclub Leo Victor, stak niet onder stoelen of banken dat hij ook onder de indruk was van de prestaties. Verder was hij bijzonder trots dat zijn club met zeven spelers hofleverancier is van de selectie. Zijn bedrijf, Lucky Store, wil ook een steentje bijdragen om deze selectie naar grotere hoogten te leiden en hij zal in overleg met de technische staf bepalen wat hij voor de selectie zal doen.

Volgens Issa had niemand verwacht dat Suriname het zo ver zou schoppen. "Daarom is het belangrijk dat jullie je gedisciplineerd opstellen voor de verdere vorderingen voor spelers als ook het gehele team. Ik hoop dat de tijd komt dat jullie profvoetbal kunnen meemaken. Begin je nu als een profvoetballer op te stellen. Hou van de sport en dan komt het geld maar hou niet van het geld. We moeten kijken om binnen een paar jaar profvoetbal te introduceren in Suriname. Daarom is het belangrijk dat je, je nu gedisciplineerd opstelt."

Naast de leden van de selectie, was de SVB-bestuur ook de clubs waar de jongens vandaan komen dankbaar dat zij hun spelers hadden afgestaan aan de selectie. Zij hadden dan ook de besturen van die zeven clubs uitgenodigd, omdat ook zij een geschenk in ontvangst mochten nemen. Jammer genoeg gaven alleen Leo Victor, Jai Hanuman, Voorwaarts en Robinhood gehoor aan de uitnodiging. Volgens Giskus wil de SVB deze trend in de toekomst zolang de middelen zich hiertoe lenen, blijven voortzetten.

Bondscoach Harold Deyl gaf kort een review van de campagne en had geen woorden genoeg om de spelers te bedanken. "Zij zijn uiteindelijk degene die het werk hebben gedaan", gaf hij aan. Ook sprak hij zijn dank uit naar het publiek daar de geestelijke ondersteuning van het publiek echt van belang was in de play-off ronde. "We kregen echt een gevoel dat we onverslaanbaar zijn en dat succes is opgebouwd en bewezen." Verder ging er ook een speciale dank uit naar het SVB-bestuur en de besturen van de verschillende clubs. Aanvoerder Vitorinio Pinas sprak namens de spelers een dankwoord uit.

2 opmerkingen:

  1. Prima! This is what it is all about: building these boys up and making them dream beyond what they think they can accomplish. With hard work and discipline these boys can go far, they have the talent. God bless the Suriname U-20 Team.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Over pakweg 1 jaar beginnen de kwalificatie wedstrijden voor 2014.Als pas over een aantal jaren het profvoetbal word ingevoerd,zal dat natuurlijk een flinke boost geven,maar 2014 zal vooralsnog niet haalbaar zijn.Deze zaak had al jaren van tevoren consequent aangepakt moeten worden.Over 1 jaar zullen we het nog altijd met lokale spelers moeten doen.Het is niet realistisch te denken dat we met zo'n team 2014 halen,ondanks het iets beter presteren.Misschien 2018 wel.Mischien dan een CFU titel?Dat is ook moeilijk,maar wel iets realistischer.Dat betekend wel dat Suriname zich dan zal moeten meten met Jamaica,Trinidad en Cuba die nog altijd de besten zijn van het Caraibisch gebied.Wanneer we in staat zijn deze 3 besten te verslaan,pas dan zullen we in staat zijn een grotere bedreiging te vormen voor de midden Amerikaanse landen.

    BeantwoordenVerwijderen

Games