dinsdag 18 januari 2011

Louis Giskus stopt mogelijk als voorzitter SVB


De voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), Louis Giskus (foto), overweegt binnenkort zijn functie neer te leggen. Giskus zegt dat werken voor de SVB een zeer "arbeidsintensieve" aangelegenheid is en dat die werkzaamheden niet ten koste mogen gaan van zijn privé-zaken. De SVB-preses merkt dat hij de laatste tijd minder tijd overhoudt voor de SVB.

Mocht hij beslissen te stoppen als voorzitter dan heeft dit geen gevolgen voor de projecten die door de bond in gang zijn gezet, zegt Giskus: "Alles wat we de afgelopen tijd hebben geïnitieerd, vindt gewoon doorgang."

Giskus stelt dat hij binnen één tot twee maanden de knoop doorhakt. Hij vindt dat wie eenmaal een bepaalde functie bekleedt dat ook voor de volle honderd procent moet doen. "Toen men mij ruim twee jaar geleden benaderde om nog een termijn aan te blijven als voorzitter, ben ik daar graag op ingegaan. Eenmaal herkozen moest ik me ten volle inzetten voor de belangen van het Surinaams voetbal. Zo heb ik me dat ook voorgenomen. In principe gaat het dan om een periode van vier jaar maar tussentijds kan de situatie natuurlijk veranderen. Dan kun je tot de conclusie komen dat je toch te veel hooi op je vork hebt genomen."

Als Giskus besluit terug te treden als SVB-voorzitter moet de algemene ledenvergadering een opvolger aanwijzen. De rest van het bestuur blijft gewoon aan. Volgens Giskus zijn de SVB-leden wijs genoeg om een geschikte voorzitter te kiezen. "Het moet iemand zijn met een duidelijke affiniteit met het Surinaams voetbal en iemand die zich al nadrukkelijk heeft geprofileerd binnen ons voetbal."

De SVB-voorzitter gaat niet in op geruchten dat ondernemer Dilip Sardjoe wel oren zou hebben naar het voorzitterschap. Sardjoe maakte deel uit van de jubileumcommissie ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van de voetbalbond en heeft eerder zijn interesse in het nationale voetbal laten doorschemeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games