dinsdag 11 januari 2011

Jungelo Brunswijk wekt interesse van Brazilianen


Paysandu Sport Club heeft serieuze interesse in Inter Moengotapoe-aanvaller Jungelo Brunswijk (foto: rechts, in het rood-zwart). Als het aan de Braziliaanse voetbalploeg ligt, vliegt Brunswijk al vrijdag naar Belém do Pará. Een enthousiaste John Defares, zegt gisteravond benaderd te zijn door Ricardo Rezende, voorzitter van de raad van toezicht van Paysandu.

Defares heeft intussen Inter Moengotapoe-ondervoorzitter Ronald Kwassie op de hoogtegebracht. Defares, die in het organisatieteam zat van het jubileumtoernooi 90 jaar SVB, benadrukt dat hij geen voetbalmakelaar is. "Ik ben alleen benaderd om te bemiddelen en kan alleen de contacten leggen."

Hij zegt dat de Braziliaanse club, die gisteravond terugkeerde, onder meer gevraagd heeft om een licentie. "Maar dat kennen wij in Suriname niet, omdat wij amateurs zijn." Paysandu, dat het vierhoekstoernooi won, is een profclub uit de Serie C van Brazilië.

Dat de 20-jarige Junglo Brunswijk zich in de kijkers heeft gespeeld, is toch wel opvallend. Zowel tegen Paysandu (woensdag) als de Nederlandse eredivisionist Excelsior (zondag) begon hij namelijk op de bank. In beide duels viel hij na ongeveer een uur spelen in.

Vooral tegen Excelsior was hij een gouden wissel. Met zijn twee goals zette hij een remisestand van 2-2 om in een 4-2 overwinning. Beide keren werd de aanvaller diep gestuurd; bij zijn eerste goal schoot hij de bal strak door de benen van de doelman, terwijl hij de tweede keer de keeper eerst omspeelde, voordat hij de bal in het lege doel plaatste.

Na blessureleed keerde de Brunswijk tijdens de Presidents Cup-wedstrijd van 9 oktober 2010 terug binnen de wedstrijdselectie van Inter Moengotapoe. "Ongetwijfeld een toegevoegde waarde", zei coach Eduard Redjosentono over de rentree van zijn goaltjesdief. Met zijn twee goals tegen Excelsior heeft Jungelo Brunswijk kracht bijgezet aan de woorden van zijn coach. Nu lonkt mogelijk zelf een profavontuur in Brazilië.

Een maand voor sluiting van het vorig seizoen lag hij buiten de selectie door een ernstige enkelblessure. Toch wist de zoon van Ronny Brunswijk de tweede plaats te bezetten op de topscorerslijst met tien goals. Ook werd hij vorig jaar door toenmalig bondscoach Kees Zwamborn opgeroepen voor de Olympische U-23 selectie. Helaas kwam hij niet in actie wegens zijn blessure.

2 opmerkingen:

  1. als dit geen grap is, vind t mooi voor hem. moet t wel zien hoe dit gaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. SUKKEL!!!! serieus Paysandu Sport Club wat stel je dan voor

    BeantwoordenVerwijderen

Games