dinsdag 18 januari 2011

Bermuda hoopt op bekroning harde werken


Bermuda hoopt de U-20 play-offronde, die morgen van start gaat in het Franklin Essed stadion, te winnen. De tegenstanders zijn gastland Suriname, Guyana en de Nederlandse Antillen. Bondscoach Gary Darren, die ongeveer dertig jaren terug als speler in en tegen Suriname aantrad, kent het hedendaagse Surinaams voetbal niet. "Maar ik ga ervan uit dat ze net als vroeger een goede ploeg hebben."

Hij kan zich nog herinneren dat Suriname vroeger een goede balbehandeling had en erg attractief speelde. Van de andere ploegen weet hij helemaal niets. Dat is volgens de bondscoach en technisch-directeur Dereck Broadly (foto: in het midden) het moeilijkst. "Maar wij hebben ons huiswerk goed gedaan en maken zeker een kans op de volgende ronde", aldus Darren. "Als wij geen kans maakten, zouden wij niet hier zijn", vult Broadly aan. Met de kerstdagen heeft Bermuda een paar oefenwedstrijden gespeeld.

Plaatsing voor de volgende ronde ziet hij als een bekroning op het harde werk. "Wij zijn een klein land met een populatie van ongeveer zestigduizend mensen en focussen ons nog niet op de top. Succes voor ons is om voorbij de eerste of tweede ronde te komen."

Volgens hem is Bermuda nog nooit verder dan de tweede ronde gekomen, "maar misschien kan de bekroning van ons harde werken tijdens dit toernooi vallen." De U-20 selectie is al achttien maanden bij elkaar is. "Wij besteden veel aandacht eraan en komen veel bij elkaar." Broadly vindt dat hij beschikt over een goed georganiseerde ploeg.

Het echte succes voor het duo is om de jongens klaar te maken voor het buitenland. Dat schijnt aardig te lukken, want een paar spelers studeren en voetballen in de Verenigde Staten en Engeland. Binnen de selectie is middenvelder Reggie Lambe de enige full-prof. Lambe speelt in de Engelse League Championship voor Ipswich Town en zit ook bij de seniorenselectie van Bermuda, voor wie hij op zestienjarige leeftijd tegen St. Kitts en Nevis zijn debuut maakte.

Broadly en Darren zeggen dat hun voetbalbond een nationale voetbalacademie heeft opgezet, waarbij uitzonderlijke talenten vanaf hun elfde jaar gericht worden opgeleid. "Zij komen twee keer per week op de opleiding", vertelt Broadly. Dezelfde technische staf is met alle leeftijdscategorieën bezig.

De wedstrijden worden van 19 tot 23 januari gespeeld. Alleen de nummer 1 uit de poule zal zich kwalificeren voor het het CONCACAF U-20 Championship 2011 in Guatemala. Voor de overige teams is het einde oefening.

Franklin Essed stadion
Het speelschema ziet er alsvolgt uit (Surinaamse tijd):

Woensdag, 19 januari 2011:
Bermuda vs. Guyana (17:00 uur)
Suriname vs. Nederlandse Antillen (19:00 uur)

Vrijdag, 21 januari 2011:
Nederlandse Antillen vs. Bermuda (17:00 uur)
Suriname vs. Guyana (19:00 uur)

Zondag, 23 januari 2011:
Guyana vs. Nederlandse Antillen (16:30 uur)
Suriname vs. Bermuda (18:30 uur)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games