dinsdag 18 januari 2011

Antillen hopen op ticket naar Guatemala


De U-20 selectie van de Nederlandse Antillen is er helmaal klaar voor, vertelt Henry Caldera (foto: rechts), de Antilliaanse bondscoach. Tijdens de voorronde van de Digicel Caribbean Cup dat vorig jaar in Suriname werd gehouden, was hij ook de leidsman van de seniorenploeg van de eilandbewoners. Zij eindigden na twee verliezen tegen Suriname en Guyana en een gelijkspel tegen St. Lucia op de voorlaatste plaats, maar Caldera hoopt dat zijn land zich deze keer wel kwalificeert.

Het team heeft deze keer een langere voorbereidingsperiode gehad en de coach heeft een goed gevoel dat zij goed ervan af zullen komen. Caldera heeft zijn jongens al een paar wedstrijden aan het werk gezien en heeft daardoor ook een beter beeld van de ploeg.

Caldera houdt serieus rekening met Suriname en Guyana, omdat hij vindt dat zij over sterke ploegen beschikken. Hij heeft verschillende selecties van Suriname zien voetballen, maar het is de eerste keer dat hij de U-20 selectie zal zien spelen. "Wij hebben de laatste tijden veel tegen Surinaamse selecties gevoetbald, maar niet tegen de jongens onder de 20 jaar." Hij denkt niet dat de speelstijl zal verschillen van de anderen. "Je jeugd voetbalt zoals de senioren dat doen, omdat zij worden opgeleid voor het grote werk", filosofeert de coach, die ook de andere selecties van het eiland onder zijn hoede heeft. "Omgekeerd krijg je aan de hand van het spel van de senioren ook een beeld van de jeugd." Van Guyana weet hij dat zij de laatste tijdens sterk vooruit zijn gegaan, maar over Bermuda weet hij niet veel.

De coach zegt dat hij enorme progressie bij zijn ploeg heeft kunnen bespeuren. In het begin ging het ietwat stroef, omdat enkele jongens nieuw waren. "Die hebben intussen enkele wedstrijden in hun benen en als je meer interlands speelt krijg je meer vertrouwen en ga je makkelijker lopen." In de selectie lopen twee spelers rond die in Nederland spelen en studeren. "Zij speelden al bij ons, maar zij zitten nu vanwege hun studie daar", aldus Caldera.

De wedstrijden worden van 19 tot 23 januari gespeeld. Alleen de nummer 1 uit de poule zal zich kwalificeren voor het het CONCACAF U-20 Championship 2011 in Guatemala. Voor de overige teams is het einde oefening.

Franklin Essed stadion
Het speelschema ziet er alsvolgt uit (Surinaamse tijd):

Woensdag, 19 januari 2011:
Bermuda vs. Guyana (17:00 uur)
Suriname vs. Nederlandse Antillen (19:00 uur)

Vrijdag, 21 januari 2011:
Nederlandse Antillen vs. Bermuda (17:00 uur)
Suriname vs. Guyana (19:00 uur)

Zondag, 23 januari 2011:
Guyana vs. Nederlandse Antillen (16:30 uur)
Suriname vs. Bermuda (18:30 uur)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games