woensdag 12 januari 2011

Alles op schema voor organisatie U-20 play-offs


Over een week treedt de Surinaamse Voetbalbond (SVB) als gastheer op van de play-offronde van de Caribische Voetbalunie (CFU) voor een plaats in het CONCACAF U-20 Championship 2011. Organisatorisch zit de SVB op schema. "Alles is in orde", zegt voorzitter Louis Giskus zelfverzekerd.

Het Franklin Essed stadion, waar de zes wedstrijden gespeeld zullen worden, is opgeknapt. De nieuwe kunstgrasmat voldoet aan alle standaarden van de wereldvoetbalbond (FIFA). Binnenkort zal er ook internet beschikbaar zijn. "Ik hoop dat die aansluiting deze week wordt afgerond."

Suriname neemt het op 19, 21 en 23 januari achtereenvolgens op tegen de Nederlandse Antillen, Guyana en Bermuda. De gasten, die volgens de regels uiterlijk één dag vóór het toernooi moeten arriveren, zullen allemaal in Hotel Krasnapolsky verblijven. Het is nog niet bekend of de eigen ploeg intern zal verblijven. Er moet nog overlegd worden met de technische staf en er moet rekening gehouden worden met de schoolverplichtingen van de jongens.

Giskus verwacht dat de jeugdigen erg goed zullen presteren en de finaleronde halen. Alleen de groepswinnaar gaat verder. De voorzitter heeft zich voorgenomen om deze week een training van de selectie te bezoeken om de spelers een riem onder het hart te steken. De SVB hoopt dat de mensen massaal naar het stadion trekken, zodat de kaartverkoop een deel van de kosten dekt. Deze worden geschat op ongeveer 45.000 US dollar.

Sponsorverzoeken zijn intussen de deur uitgegaan. Giskus zegt dat het altijd moeilijk is om sponsors te vinden voor jeugdtoernooien. "Vandaar de CFU-landen deze toernooien niet willen organiseren. Wij hebben een voordeel dat wij op elk moment een toernooi kunnen organiseren, omdat de SVB zelf over twee redelijke accommodaties beschikt. Die andere bonden moeten terreinen huren."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games