maandag 20 december 2010

U-20 Natio verliest ook return tegen Trinidad


Het is de nationale U-20 selectie niet gelukt om langs Trinidad en Tobago te komen. In de return op Trinidad werd het na een 0-0 ruststand een 2-1 overwinning voor de thuis spelende ploeg. Halverwege de tweede helft namen de 'Soca Warriors' een 2-0 voorsprong. De Surinaamse ploeg streed met man en macht voor een beter resultaat, maar slaagde er niet in om de wedstrijd in haar voordeel te beslissen. Kort voor het laatste fluitsignaal redde Dimitrie Apai de Surinaamse eer; 2-1.

Beide teams wisten het publiek van ongeveer 400 supporters niet te boeien. Trinidad en Tobago had zich namelijk ten doel gesteld om in de eerste helft het Surinaams elftal op afstand te houden. De eerste echte doelpoging kwam in de 15de minuut, toen middenvelder Marcus Joseph net naast het doel van Suriname schoot. Vier minuten later kon Shahdon Winchester net niet bij de bal na een voorzet van de rechter flank.

In de 24ste minuut kreeg Suriname een goede kans op de openingstreffer. Een schot van Dania Afianko ging maar net over de rechter kruising. Nog net voor rust kreeg Trinidad de kans om met 1-0 de kleedkamers op te zoeken. Peltier probeerde de uitkomende keeper van Suriname, Firgillio Lamsberg, met een lob te verschalken maar zijn poging ging hoog over het doel.

Na rust maakte Peltier de openingstreffer waarbij Lamsberg kansloos was; 1-0. Niet lang daarna wist Bateau (foto: links, met Olvido Misidjan) de tweede klap uit te delen aan Suriname. Aan de rechterkant van het strafschopgebied kwam hij in balbezit en schoot de bal hard en laag het doel in; 2-0. Kort na het tweede doelpunt kwam een schot hard tegen de doelpaal van Lamsberg. In de 70ste minuut kon de keeper van Suriname de schade beperken met een prachtige redding toen hij een schot met een snelle reactie boven de lat kon duwen.

Vervolgens ging Suriname alles of niets spelen. Hierdoor slaagde het elftal om de verdediging van Trinidad en Tobago te omspelen in de 86ste minuut. Maar de keeper van Trinidad, John Thomas, redde bekwaam op een schot van Dimitrie Apai. Even later schoot Kevin Mosanto net naast de paal, waar doelman Thomas aan de grond genageld stond.

Suriname bleef aanvallen, wat uiteindelijk ook resultaat opleverde in blessuretijd. Apai wist de bal makkelijk in te tikken; 2-1. Het elftal ging nog op zoek naar de gelijkmaker, maar het mocht niet baten.

Door dit resultaat is Trinidad en Tobago rechtstreeks geplaatst voor de eindronde in Guatemala, terwijl Suriname een herkansing krijgt in de verliezerspoule. Trinidad kan zich aansluiten bij de al geplaatste landen: Jamaica, Guadeloupe en Cuba. Suriname kan zich opmaken voor een volgende poule waar drie wedstrijden gespeeld moeten worden tegen de Nederlandse Antillen, Bermuda en Guyana. Alleen de nummer 1 uit de poule kwalificeert zich voor het CONCACAF U-20 Championship 2011.

De wedstrijden worden waarschijnlijk in de loop van januari komend jaar gespeeld op uit- en thuisbasis. De winnaar van de playoff voegt zich bij de overige landen die zich reeds hebben geplaatst. SVB-voorzitter Louis Giskus heeft inmiddels gemeld dat aan Suriname is gevraagd het toernooi te organiseren maar door de hoge kosten voelt het bondsbestuur daar niets voor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games