vrijdag 10 december 2010

Trinidad verwacht overwinning op Suriname


De nationale U-20 selectie van Suriname neemt het vanavond zeven uur op tegen Trinidad en Tobago in het André Kamperveen stadion (foto). Op het spel staat een plaats in de eindronde van het CONCACAF U-20 Championship 2011. Op dit toernooi strijden landen om een plaats in het FIFA U-20 World Cup 2011 in Colombia. "Wij verwachten een overwinning", zegt de Trinidadiaanse coach Zoran Vranes zelfverzekerd.

Net als de Surinaamse coach Harold Deyl, zegt Vranes dat hij zijn tegenstander nooit in actie heeft gezien. "Maar ik geloof dat de kracht van mijn team genoeg moet zijn voor een overwinning."

Het treffen wordt het vierde tussen de U-20 teams. In de drie voorgaande ontmoetingen, in 1976 en 2002 op Trinidad en 1991 in Suriname, wist Trinidad elke keer viermaal te scoren. Slechts in 1976 lukte het Suriname een tegendoelpunt te noteren. "Ik heb geen van de drie wedstrijden meegemaakt, maar ik geloof er niet in dat wanneer wij van Suriname winnen, wij het met zulke cijfers zullen doen", aldus Vranes.

In de vorige ronde rekende Trinidad makkelijk af met St. Vincent en de Grenadines: 8-0 om 4-1. "De eindscore vertelt niet het hele verhaal", geeft de coach aan. "Ze hebben goed gespeeld en hebben een goed team. Ik denk dat ze ons onderschat hebben."

Suriname ontdeed zich in twee wedstrijden van Aruba: 3-1 om 4-1. Vranes geeft aan verrast te zijn dat Suriname in eigen land slechts met 3-1 heeft kunnen winnen van Aruba. "Ik verwachtte meer goals."

Trinidad, dat gistermorgen vroeg arriveerde, draaide in de avonduren een training in het André Kamperveen stadion. "Het team heeft zich normaal voorbereid op deze wedstrijd. Maar je kan je nooit goed genoeg voorbereiden. Er valt nog altijd ergens aan te sleutelen."

Vranes geeft aan dat zijn tactiek vaststaat. "Wij gaan aanvallend spelen, vooral omdat wij voor de overwinning gaan." Het heeft volgens hem geen zin om in deze fase aftastend te spelen of voor een gelijkspel te gaan en dan te hopen je tegenstander te verslaan in de return.

De coach durft niet te zeggen of het spelen van de eerste ontmoeting in Suriname voor- of nadelig is. "In bepaalde situaties komt het je goed uit eerst thuis dan uit of omgekeerd te spelen. Maar aangezien we de sterkte van Suriname niet kennen, weet ik het in dit geval niet."

De return vindt niet meer op 15 december plaats op Trinidad, maar op de 20ste. De Surinaamse Voetbalbond heeft het verzoek daartoe gedaan om te voorkomen dat de jongens te lang wegzijn van school. Het eerste plan was om in het weekend te spelen, maar omdat de vluchten volgeboekt zijn, is uiteindelijk gekozen voor 20 december. De selectie reist op 19 december af, speelt op de 20ste om vier uur en keert na de wedstrijd gelijk terug. "Zo missen de jongens slechts één dag school", legt de SVB-administrateur de verschuiving uit.

2 opmerkingen:

  1. I looked all over to find information about the game. I haven't found anything!

    BeantwoordenVerwijderen

Games