zondag 5 december 2010

Surinaams elftal niet in internationaal toernooi


Het toernooi dat tijdens de Nederlandse winterstop in Suriname zal worden gehouden, is niet bestemd als meetpunt voor de nationale selectie van Suriname. Afgelopen vrijdag tekende de Braziliaanse clubs Clube do Remo en Paysandu Sport Club een contract voor deelname aan het Surinaamse toernooi ter ere van het 90-jarige bestaan van de Surinaamse Voetbalbond. Overige twee teams die aan het vierhoekstoernooi deelnemen zijn eredivisieclub SBV Excelsior en Surinaamse hoofdklasser Inter Moengotapoe.

Namens de jubileumcommissie is John Defares de afgelopen dagen in Belem geweest om met beide clubs te onderhandelen. Defares, directeur van Havenbeheer NV, wil officieel nog niet bevestigen dat de komst van beide clubs in kannen en kruiken is. Hij verwijst naar een persconferentie van de SVB op woensdagochtend waarin openheid van zaken wordt gegeven. Wel laat Defares weten dat de Brazilianen erg enthousiast zijn over de uitnodiging om in Suriname te komen spelen: "De kranten van het afgelopen weekend staan er vol van. Veel mensen hebben het erover. Het zou voor het eerst sinds 1977 zijn dat de klassieker Re-Pa op Surinaamse bodem wordt gespeeld."

John Defares die in naam van de SVB naar Brazilië was afgereisd is zelf ook opgetogen over de komst van de Braziliaanse teams. Volgens Defares is het Braziliaanse voetbal zeer geliefd in Suriname. Hij herinnert zich met enige nostalgie grote clubs uit Brazilië die Suriname voornamelijk in de jaren '70 bezochten. "We zagen toen de groten van Brazilië als Flamengo, Vasco en het Santos van Pelé."

Volgens Sérgio Cabeça, clubpresident van Remo, ontvangt zijn club een bedrag van 35 duizend US dollar voor de trip naar Suriname. Remo en Paysandu zijn twee toonaangevende clubs uit Noord-Brazillië. Ze behoren allebei al jaren tot de dertig beste Braziliaanse voetbalclubs. De onderlinge strijd staat in de provincie Para te boek als de 'Clássico del Rei Amazônia'.

Opvallend is verder dat Suriname tijdens het jubileumtoernooi in tegenstelling tot eerdere berichten niet door de nationale selectie maar door landskampioen Intermoengotapoe wordt vertegenwoordigd. Het toernooi krijgt drie speeldagen: woensdag 5, vrijdag 7 en zondag 9 januari.

3 opmerkingen:

 1. ik hoop alleen niet dat meneer brunswijk weer mee
  wil spelen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Brunswijk is te oud,hij mag kijken.We kunnen het ons niet veroorloven om schande te geven aan de buitenlandse clubs.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. kloodzakk,,skuiff op mang ronny

  BeantwoordenVerwijderen

Games