donderdag 30 december 2010

Suribet gaat nationale selecties sponsoren


De Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft in het sportbettingkantoor Suribet een nieuwe partner. Hoewel de bond al vanaf eind juli maandelijks 30.000 Surinaamse dollar ontvangt en gisteren op een persconferentie de samenwerking wereldkundig werd gemaakt, is de officiële launch pas in februari 2011.

SVB-voorzitter Louis Giskus (foto: rechts, met Martin Subero van Suribet) noemt deze samenwerking "in het belang van de ontwikkeling van het voetbal in Suriname." Martin Subero, general manager van Suribet, die ook aanzit bij de persconferentie in de persruimte van het André Kamperveen stadion, deelt die mening. "Dit is een belangrijk moment voor de SVB en Suribet, maar vooral voor de voetbalsport in Suriname." Volgens Giskus zijn partijen officieus op 24 juli in zee met elkaar gegaan.

"Het is een huwelijk zonder echtscheiding", aldus de SVB-voorman. Inhoudelijk komt het op neer, dat Suribet elke maand tenminste 30.000 Surinaamse dollar stopt in de SVB voor de nationale selecties in ruil voor exposure. "Indien wij grote winsten draaien, kan dit bedrag omhoog gaan, maar voorlopig is de 30.000 gegarandeerd", vertelt Subero. Hij geeft aan, dat aan het eind van elk jaar bij het opstellen van de jaarrekening het duidelijk zal worden hoeveel geld er in de SVB gestopt zal worden.

Giskus zegt dat vanaf de eerste uitbetaling de vaste lasten van de nationale selecties – het betalen van de trainers en hun staf, trainingslocaties en -gelden van de spelers zelfs – bekostigd zijn. De officiële launch in februari valt samen met de opening van het kantoor en filiaal van Suribet. Op de vraag als het sportbettingkantoor, dat het mogelijk maakt op verschillende internationale wedstrijden te wedden, dat ook van plan is bij de SVB, antwoordt Subero dat graag te willen. "Maar momenteel zijn er te weinig statistieken beschikbaar om dat mogelijk te maken."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games