dinsdag 14 december 2010

Ryan Koolwijk kijkt uit naar trip naar Suriname


Eredivisieclub Excelsior gaat in de Nederlandse winterstop naar Suriname. In januari doet de Rotterdamse club mee aan het toernooi ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). In de selectie van Excelsior zijn de nodige Surinaamse roots te vinden: Norchio Nieveld, Miquel Nelom, Kevin Wattamaleo en aanvoerder Ryan Koolwijk (foto: rechts, in duel met Orlando Engelaar van PSV) zijn helemaal of gedeeltelijk van Surinaamse afkomst.

Vooral deze spelers zullen uitkijken naar de trip naar Suriname, zegt Koolwijk: "Ik was heel blij. Ook omdat mijn ouders daar zitten." De 25-jarige aanvoerder is pas twee keer in Suriname geweest.

Over het voetbal weet Koolwijk dat het populair is, maar dat het niveau er niet zo hoog is. "Het is allemaal wat kleinschaliger en de velden zijn anders. En er wordt harder gespeeld." Behalve spelen op het SVB-toernooi gaan de spelers ook clinics geven in Suriname.

Koolwijk wil ook graag wat van het land zien. "En familie bezoeken, die ik lang niet gezien heb. Als we uit mogen gaan dan zal ik dat zeker doen." Maar trainen is ook belangrijk als voorbereiding op de tweede seizoenshelft in Nederland. "Het zal niet heel intensief zijn in de hitte, maar vooral een beetje teambuilding."

De tegenstanders van Excelsior in Suriname zullen zijn: de Braziliaanse ploegen Paysandu Sport Club en Clube do Remo en waarschijnlijk de Surinaamse landskampioen Inter Moengotapoe.

Beluister het interview met Ryan Koolwijk door op de bovenstaande foto te klikken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games