donderdag 23 december 2010

Harold Deyl ziet mogelijkheden in herkansing


U-20 bondscoach Harold Deyl ziet goede mogelijkheden om de herkansing te overleven. Suriname zal samen met Guyana, Bermuda en de Nederlandse Antillen in een play-offronde uitkomen om de laatste plaats in het CONCACAF U-20 Championship 2011.

Om de tweede kans niet onbenut te laten, gaat de selectie niet met vakantie. De trainingen worden vandaag hervat. Het nationaal team moet namelijk al volgende maand aantreden tegen Guyana op uit-en-thuisbasis.

Deyl hoopt dat snel duidelijk wordt wanneer de herkansing wordt gespeeld, zodat het trainingsschema uitgestippeld kan worden. Hij kent de kracht van de tegenstanders niet, maar gaat ervan uit dat zij niet de zwakste zijn. "Ze zijn ook niet zomaar tweede geworden in hun poule", aldus de bondscoach.

Volgens Deyl hoefde de herkansing niet. Hij vindt het daarom jammer dat zijn spelers de winst hebben laten schieten. Zowel op 10 als 20 december werd met 1-2 verloren van Trinidad en Tobago. "Het is geen boze droom. Op Trinidad waren wij niet kansloos. De laatste twintig minuten hebben wij zelfs voetballend en conditioneel gedomineerd", beweert hij.

In de gelijk opgaande eerste helft is verzuimd twee geweldige counters af te maken. Daarnaast werd Trinidad niet of nauwelijks gevaarlijk. De twee goals werden volgens de bondscoach gescoord in twee onbewaakte momenten. "Ik had gedacht dat de ploeg zou inklappen, maar stond versteld van het karakter van de jongens."

Ook nu weer werden kansen gecreëerd, maar alleen Dimitrie Apai wist te scoren. Deyl zegt wel dat de Trinidadiaanse goalie een sterke partij keepte. Hij wijst er ook op dat Suriname een penalty is onthouden. De arbiter liet doorspelen toen Apai in het strafschopgebied duidelijk in de rug gestoten werd door een tegenstander.

Voor de bondscoach is het belangrijk de conditie op peil te houden, "omdat de Surinaamse voetballers fysiek minder zijn dan de buitenlandse. We moeten de fysieke confrontatie vermijden. We moeten het hebben van ons loopvermogen. Dat vereist balbezit en bewegelijkheid en daar gaat een goede conditie mee gepaard." Het kan best zijn dat de selectie wordt uitgebreid, omdat de technische staf twee spelers op het oog heeft. Vooral Lloyd Krimbo van Jai Hunaman kan een meerwaarde zijn. "Hij heeft het zelf in handen. Hij zal zich op de trainingen moeten bewijzen en laten zien dat hij bereid is alles te geven voor zijn land."

Het is de bedoeling dat de bondscoach voor de herkansing weer een beroep zal doen op Stefano Rijssel. De aanvaller werd in de heenwedstrijd bewust thuisgelaten. "Wij hebben hem onze beslissing goed uitgelegd en goede afspraken gemaakt. Wij wilden geen risico nemen en hebben hem de kans gegeven om van zijn blessure te herstellen. Ook wilden wij zien hoever wij zonder hem kunnen komen."

Vooral het laatste woog zwaar, omdat niet duidelijk is of de aanvaller voor de herkansing al helemaal fit is. "Hij is sowieso een meerwaarde. Wij hopen dat hij snel fit wordt."

Suriname en Guyana hebben elkaar vier keer eerder in U-20 verband getroffen. Suriname won drie van de ontmoetingen, inclusief beide thuiswedstrijden:
- 26 november 1991 (uit) 3-0
- 6 januari 2002 (thuis) 4-0
- 6 augustus 2002 (uit) 0-0
- 8 augustus 2006 (thuis) 4-2

1 opmerking:

  1. 'Om de tweede kans niet onbenut te laten, gaat de selectie niet met vakantie. De trainingen worden vandaag hervat.'

    Dit moet vakker gebeuren bij alle Natio ploegen. So lang wie mogelijk bij elkaar trainen/spelen en progressie maken.

    Maar maakt me niet uit hoe de voorgande wedstrijden waren. That is the past. Andere spelers enzo.

    BeantwoordenVerwijderen

Games