maandag 15 november 2010

Suriname uitgeschakeld in Digicel Caribbean Cup


Net als twee jaar geleden is het Surinaams voetbalelftal niet verder gekomen dan de tweede ronde in het toernooi om de Digicel Caribbean Cup voor landenteams. Hoewel Natio eerder op de dag probleemloos met 5-0 won van laagvlieger Dominica, gaan Antigua en Barbuda en Cuba na hun onderlinge gelijkspel (0-0) door naar de eindronde.

Alleen wanneer gastland Antigua van de Cubanen zou winnen, had Suriname zich gekwalificeerd. Hoewel Antigua en Barbuda voor rust een strafschop werd onthouden en in de tweede helft nog een afgekeurd doelpunt maakte, bleef het duel zonder winnaar. Beide landen eindigden met vijf punten, een punt meer dan Suriname. Uiteindelijk is de onnodige nederlaag in de openingswedstrijd afgelopen woensdag tegen Antigua en Barbuda fataal gebleken voor Suriname. In die wedstrijd raakte Suriname tot twee keer toe de lat, om uiteindelijk met 1-2 te verliezen.

Cuba én Antigua en Barbuda kunnen zich opmaken voor de eindronde die van 26 november tot 5 december op Martinique wordt gespeeld. De andere deelnemers zijn behalve het gastland, titelverdediger Jamaica, Trinidad & Tobago, Guyana, Grenada en Guadeloupe. De vier beste landen van het officieuze Caribische Kampioenschap voetbal doen volgend jaar mee aan het toernooi om de Gold Cup 2011 samen met Noord- en Midden-Amerikaanse landen. De Gold Cup kan vergeleken worden met Europese Kamioenschap voetbal.

Doordat Suriname nu al is uitgeschakeld maakt het ook geen kans meer op deelname in de FIFA Confederations Cup 2013. Dit toernooi zal worden gehouden in Brazilië als voorbereiding op het Wereldkampioenschap voetbal 2014.

Het volgende belangrijke evenement zal de kwalificatie zijn voor de Olympische Spelen 2012 in Londen. Vanuit het Caribische regio zullen twee teams zich moeten plaatsen voor het CONCACAF Men Pre-Olympic Tournament 2012. In dit toernooi zullen ook drie teams uit Midden-Amerika, Canada, Mexico en de Verenigde Staten meedingen naar de twee tickets voor Londen.

7 opmerkingen:

 1. Ai baja,de zoveelste keer herhaald de geschiedenis zich weer.Het is frustrerend en zeer typerend voor Suriname om pas wanneer er gevoetbald moet worden om dan pas in aktie te komen.

  Het duel tegen Cuba en met 3-3 eindigen was een knap staaltje werk,alhoewel ik van vele getuigen gehoord hebt dat Cuba veruit de beste ploeg was,maar toch,ze hielden stand!En dan die overwinning op Dominica met 5-0.Mooi,prachtig,maar dit bedoel ik dus,wanneer Suriname moet voetballen,komen ze altijd te laat in aktie!!!!

  Het is niet dat die jongens niet kunnen voetballen,maar er moet nu echt iets gebeuren.Ik hoop dat de SVB haast maakt met betrekking tot die Toescheidingsovereenkomst en deze zaak regeld met de FIFA.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daar gaat weer een Suriprof voetballer. Drenthe had wel interesse getoond voor de Surinaamse selectie. Nu wordt hij opgeroepen door oranje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zonder de profs zal Suriname nooit meer een rol van betekenis spelen in CFU. Concacaf zal altijd een tree te hoog zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Drenthe wordt opgeroepen voor een oefen-interland. Dus kan hij nog steeds voor Natio uitkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is uw suriprofs-team?
  de mio is: (1/4/3/3)
  houder: Vorm/Zuiverloon-Bruma-Jaliens-Emanuelson/ Seedorf-De Jong- Engeelar/ Lens-Babel-Elia.
  vervangen door:(Waterman or Vermeer)/ Tiendalli-Donk-Jong A Pin-Braafheid/Fer-Lorenzo Davids- Wijnaldum/ Biseswar-Poepon-Drenthe.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat is uw suriprofs-team?
  de mio is: (1/4/3/3)
  houder: Vorm/Zuiverloon-Bruma-Jaliens-Emanuelson/ Seedorf-De Jong- Engeelar/ Lens-Babel-Elia.
  vervangen door:(Waterman or Vermeer)/ Tiendalli-Donk-Jong A Pin-Braafheid/Fer-Lorenzo Davids- Wijnaldum/ Biseswar-Poepon-Drenthe.  Volgens mij is Vorm geen Suri.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. http://natiosuriname.blogspot.com/2009/11/inventarisatie-suriprof-keepers.html

  Vorm dit inventarisatie suriprofs keepers

  BeantwoordenVerwijderen

Games