maandag 8 november 2010

Suriname maakt zich op voor tweede ronde


Bondscoach Ricardo Winter reist vandaag met achttien spelers af naar Antigua en Barbuda. Op het Caribische eiland zal vanaf woensdag de strijd beginnen tegen het gastland, Cuba en Dominica om een plaats in de eindronde van de Digicel Caribbean Cup 2010.

Cuba en Antigua en Barbuda waren automatisch geplaatst voor de tweede ronde, wegens hun prestatie tijdens de Digicel Caribbean Cup 2008. Tijdens de editie van 2008 bereikten deze landen de eindronde. Cuba drong zelfs door naar de eindronde van de CONCACAF Gold Cup in 2009, doordat ze bij de beste vier eindigde in de Caribbean Cup dat als kwalificatietoernooi fungeert.

Eerste tegenstander van Suriname wordt Antigua en Barbuda, in de geschiedenis heeft de confrontatie tussen beide landen vijf maal plaatsgevonden. Alle wedstrijden bleef Suriname ongeslagen. Suriname won tijdens een tweeluik in 1972 met 0-6 en 1-3 in verband met WK-kwalificatiewedstrijden. Zes jaar later werd in de CFU-finale (nu het huidige Digicel Caribbean Cup genoemd) Antigua en Barbuda met 0-4 opzij gezet. In 1992 tijdens hetzelfde toernooi werden de punten gedeeld; 1-1. De jongste ontmoeting dateert van juni 2009 toen Suriname in de Parbo Bier Cup met 1-0 zegevierde. Tijdens deze editie van de Parbo Bier Cup stond er een mixteam op het veld van Natio-spelers en Suriprofs uit Nederland.

Cuba, dat vrijdag de tegenstander is, heeft de laatste vijf jaar niet van Suriname verloren. In 2000 werd het tijdens WK-kwalificatieduels 1-0 om 0-0, in 2001 tijdens het CFU-toernooi 3-4, in 2006 en 2008 in de Digicel Caribbean Cup werd het respectievelijk 3-1 om 6-0. Ook de komende wedstrijd zal een zware opgave worden voor het Surinaams elftal. Het Cubaans elftal dat met onder andere profs speelt uit de Amerikaanse competitie is in vorm. Twee weken geleden won het land van Panama met 3-0, dat momenteel 4e staat op de CONCACAF-ranglijst en 59ste op de FIFA-wereldranglijst. Dit terwijl de Cubanen respectievelijk op de 121ste en 13e positie staan.

Van Dominica, dat zondag de tegenstander is, werd nooit verloren. In 1969 eindigden de vriendschappelijke ontmoetingen in ruime zeges, namelijk 1-3 en 1-9. Suriname was in augustus 2008 met 3-1 te sterk in de Digicel Caribbean Cup.

De volgende voetballers zijn opgeroepen voor de tweede ronde Digicel Caribbean Cup.

doelverdedigers:
Obrendo Huiswoud (Voorwaarts);
Firgillio Lamsberg (Leo Victor).

verdedigers:
Roché Emanuelson (Transvaal);
Zhirvano Darson (Kamal Dewaker);
Foline Abauna en Derrick Garden (Leo Victor);
Marlon Felter (Walking Boyz Company);
Naldo Kwassie (Inter Moengotapoe) en Kenneth Moennoe (Excelsior).

middenvelders:
Stefan Banetti, Germaine van Dijk en Ives Vlijter (Inter Moengotapoe);
Wensley Christoph en Regillio Pinas (Excelsior);
Emilio Limon (Robinhood);
Giovanni Waal (Leo Victor).

aanvallers:
Gregory Rigters (Excelsior);
Stefano Rijssel (Leo Victor).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games