woensdag 17 november 2010

Lange weg voor U-20 Natio naar World Cup 2011


De nationale U-20 selectie van Suriname speelt zaterdag de return van de U-20 WK-kwalificatie tegen Aruba in Oranjestad. In het André Kamperveen stadion won de U-20 Natio zaterdag met 3-1. Deze voorsprong moeten ze aanstaande zaterdag verdedigen op Aruba. De winnaar van deze serie komt uit tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Trinidad & Tobago en St. Vincent & de Grenadines. De selectie vertrekt vrijdag naar het eiland.

Volgens bondscoach Harold Deyl is Suriname heel goed begonnen in de eerste wedstrijd. Uiteindelijk ging het spel een beetje verwarrend na de 1-0. Hij zegt verder al een paar maanden bezig te zijn met de jongens en dan gaat hij ervan uit dat de jongens het bepaalde ritme, waarop getraind wordt, blijven behouden. "We hebben ook in oefenwedstrijden voorgestaan waarbij de voorsprong weggegeven wordt. Daar was ik als eindverantwoordelijke niet blij om. Het moment dat jij een voorsprong hebt moet je gaan consolideren daar de tegenpartij op jacht wil gaan. In zo een geval moet je ervoor zorgen dat het niet gebeurt. Op een gegeven moment merk je dan, dat spelers op verkeerde momenten een keus maken om te gaan lopen met de bal en dus hun eigen ding willen doen. Dit komt dan uit in iets dat niet klopt."

Ook is de coach de mening toegedaan dat het team te statisch speelt en daarin zal er een verandering moeten komen om een goede beurt te maken in Aruba. "Het is belangrijk dat ze niet in hun eigen wereldje gaan leven. Met andere woorden er wordt weinig gecommuniceerd en daaraan moet er gewerkt worden om het beste van de komende wedstrijden te maken. We hebben kwaliteit en dat moet nog goed tot uiting komen." Betreffende de tegenstander zegt de coach dat ze goed verdedigen en dat ze heel rustig blijven en elkaar coachen. De jongens spelen ook heel veel op hun fysieke sterkte en dat doen ze met een goed loopvermogen. "Ik vindt dat we heel slim moeten gaan spelen om te zorgen dat we het beste van maken. Ook zegt de coach dat we een goede uitgangspositie hebben omdat we met 2 doelpunten verschil voorstaan."

Deyl denkt voor zaterdag Stefano Rijssel van de seniorenselectie erbij te halen. "Hij voegt meerwaarde toe aan het spel en is een ervaren speler. Je weet dat je onder druk komt te staan en dan moeten we slim zijn om Rijssel vanuit de eigen helft te laten starten. Ik hoop dat hij in bloedvorm is. Dat maakt dat de trein zich goed gaat bewegen."

Het Wereldkampioenschap Voetbal onder 20 is een tweejaarlijks voetbaltoernooi onder auspiciën van de FIFA. Landen kunnen zich voor dit toernooi kwalificeren via jeugdtoernooien die binnen de zes confederaties die onder de FIFA vallen worden georganiseerd. Voor Caribische deelnemers is dit het CONCACAF U-20 Championship 2011. Wil Suriname dit toernooi bereiken, zal het 'groepswinnaar' moeten worden van Poule D. Als er een tweede plaatst wordt behaald, zal Natio met de overige nummers twee uit Poule A, B en C een tweede poule vormen. De winnaar van die poule plaatst zich alsnog voor het CONCACAF toernooi in Guatemala.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games