maandag 1 november 2010

ABCS-toernooi motiveert tot versterking Natio


Na lange tijd won Natio weer eens een interlandtoernooi en wel op vreemde bodem. Het bereiken van de eerste plaats op het ABCS-toernooi geeft prikkels en werkt motiverend naar alle leidinggevenden, spelers en het publiek. Dit keer hoefden de Surinamers niet de tranen te drogen. De overwinning was nodig om weer een beetje nieuw leven te blazen in de nationale selectie.

Landskampioen Inter Moengotapoe heeft in Guyana de Guyana-beker gewonnen en heeft het voortouw genomen. De selectie heeft nu onmiddelijk het toernooi op Curaçao gewonnen dat voor het eerst is gehouden. Gezien de prestaties van Curaçao in de Digicel Caribbean Cup, was het te voorspellen dat Suriname het moeilijk zou krijgen in het ABCS-toerooi. Dat is ook gebeurd.

In elk geval heeft bondscoach Ricardo Winter (foto) gezegd dat er de komende dagen verder gewerkt zal worden aan de tekortkomingen die aan het licht zijn gekomen op Curaçao. Dat is nodig omdat wij zonder twijfel onze borst moeten natmaken voor de tweede ronde van de Caribbean Cup dat volgende week gespeeld wordt op Antigua.

Winter heeft enkele wijzigingen doorgevoerd in het team en vermoedelijk zal hij de komende dagen weer aanleiding vinden om het team nog meer te versterken. Doordat de bondscompetitie later aanvangt, is het moeilijk de spelers die in uitstekende vorm verkeren te selecteren. Hij zal het moeten doen met de bekercompetitie die weliswaar dit seizoen niet sterk is. Hoe dan ook, veel tijd heeft hij niet meer om te selecteren, maar hij zal alles uit de kast moeten halen om het sterkste team op het veld te krijgen tegen Antigua en Barbuda, Cuba en Dominica.

1 opmerking:

  1. Ben blij dat de Natio heeft gewonnen,maar come on,laten we eerlijk zijn,de Natio kon niet scoren tegen Curacao,het was teveel moeite en men had het geluk met strafschoppen.Dat noem ik geen echte overwinning.Suriname blijft kampen met een veel te zwak team.En deze zwakte zal lelijk tot uiting komen tegen Dominica en al helemaal tegen Cuba.Noemen jullie mij paar een pessimist,maar veel verder dan dit zal de Natio met de volgende wedstrijden niet komen.Dit is het en zo staat het ervoor.Het is niets meer dan de realiteit.

    BeantwoordenVerwijderen

Games