woensdag 13 oktober 2010

'Wij willen een einde maken aan al het negatieve'


Suriname speelt vanavond zijn openingswedstrijd in de Digicel Caribbean Cup 2010 tegen de Nederlandse Antillen. "Wij willen een einde maken aan al het negatieve rond de selectie", verwoordt aanvoerder Derrick Garden (foto: links, achter de assistent-bondscoach Delano Baal) het gevoel dat speelt onder de geselecteerden.

Die afspraak hebben de spelers een maand terug in Frans-Guyana gemaakt. "Wij zijn uitgekozen om voor het land uit te komen en dat moeten wij waarmaken. Wij zullen keihard voor elkaar werken." De aanvoerder zegt dat de spelers na die bewogen oefentrip – door omstandigheden reisden slechts zestien voetballers af – onderling duidelijke afspraken hebben gemaakt. "Wij hebben zaken besproken en een duidelijke standpunt ingenomen. De sfeer en de mentaliteit zijn sindsdien veel beter geworden. Wij zijn dichter naar elkaar toegegroeid en een echte eenheid geworden."

De band is volgens hem hechter geworden. "Wij willen voor elkaar door het vuur gaan en willen én zullen met goed voetbal al het negatieve van ons afdoen. Wij gaan voor ons land vechten", zegt Garden zelfverzekerd. De centrale verdediger verwacht een heel goed toernooi en zegt dat het erg belangrijk is de volgende ronde te halen. "Wij willen het toernooi winnen. Wij willen niet als tweede overgaan, omdat wij in Suriname spelen. Het kan niet zo zijn dat een ander land helemaal hier het toernooi komt winnen." Verder ziet hij de eindzege als dé manier om het Surinaamse publiek achter het nationaal team te krijgen. Ook zou het een mooi cadeau zijn voor de Surinaamse Voetbalbond, die op 1 oktober zijn negentigste jaardag vierde.

De aanvoerder vindt dat sommige jongens zomaar worden beklad. De samenleving zou te gauw geneigd zijn om negatief te praten over de selectie, terwijl ze niet weten wat er zich afspeelt. Hij vindt het ook jammer dat mensen die dichtbij zitten onjuiste informatie naar buiten brengen. Volgens hem waren de trainingen altijd goed bezocht. Wel stonden bepaalde spelers niet altijd op het veld door blessures. "Ze moesten gewoon rusten."

Garden zegt dat de nieuwe jongens zich vrij snel hebben kunnen aanpassen, hoewel er bij de selectie met één spits in de punt gespeeld wordt. Dit concept was ze voorheen niet bekend.

De aanvoerder belooft vanavond de eerste winst. "Wij gaan Curaçao niet onderschatten, maar de eerste partij moeten wij direct in winst omzetten. Wij gaan er keihard tegenaan."

De selectie bestaat uit de volgende spelers:
Giovanni Alleyne (SNL), Foline Abauna (Leo Victor), Ronny Aloema (Transvaal), Stefan Banetti (Inter MT), Wensley Christoph (Excelsior), Germaine van Dijk (Inter MT), Marlon Felter (WBC), Regillio Kemper (WBC), Derrick Garden (Leo Victor), Obrendo Huiswoud (Voorwaarts), Ives Vlijter (Inter MT), Naldo Kwassie (Inter MT), Emilio Limon (Robinhood), Sergio Moentarie (Robinhood), Kenneth Moennoe (Excelsior), Galgyto Talea (SNL), Stefano Rijssel (Leo Victor) en Regillio Pinas (Excelsior).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games