zondag 17 oktober 2010

Suriname vanavond tegen Guyana om groepswinst


In de laatste wedstrijd van het kwalificatietoernooi om de Digicel Caribbean Cup 2010 (DCC) neemt het Surinaams voetbalelftal het vanavond in het André Kamperveen stadion op tegen Guyana. De twee buurlanden wonnen deze week allebei van zowel de Nederlandse Antillen als St. Lucia en gaan aan de leiding in deze voorronde. Ook het doelsaldo is gelijk. Vanavond staat de groepswinst op het spel. Na een eventueel gelijkspel volgt een strafschoppenserie.

Beide landen zijn met zes wedstrijdpunten al geplaatst voor de volgende ronde. De groepswinnaar komt van 2 tot en met 6 november op Trinidad in elk geval uit tegen gastland Trinidad & Tobago, Haïti en een nummer twee uit een van de andere drie kwalificatiepoules. Het verliezende land is ingedeeld bij Antigua & Barbuda, Cuba en de winnaar van groep D: waarschijnlijk de Dominicaanse Republiek. Deze wedstrijden staan geprogrammeerd voor 10, 12 en 16 november op Antigua & Barbuda.

In de tweede ronde van het DCC-toernooi komen twaalf landen uit in drie poules van vier. De drie poulewinnaars en drie nummers twee gaan door naar de finaleronde die tussen 25 november en 5 december wordt gehouden op Martinique. Voor de finale zijn Martinique als gastland en Jamaica, de winnaar van het DCC-toernooi in 2008, automatisch geplaatst. De beste vier landen uit de finaleronde spelen volgend jaar in het toernooi om de CONCACAF Gold Cup waar ook de landen uit Noord- en Midden-Amerika aan meedoen.

Derrick Garden (foto: links, naast bondscoach Ricardo Winter), aanvoerder van Natio, kijkt uit naar het treffen met Guyana. De verdediger die dit jaar de aanvoerdersband overnam van Marlon Felter, verwacht een spannende wedstrijd: "We staan altijd op scherp tegen Guyana. Tijdens de laatste WK-kwalificatie hebben we twee keer van ze gewonnen. Vorig jaar wi nak den 5-1 in het toernooi om de Parbocup. Maar de laatste wedstrijd verloren we met 1-0. Ze hebben prima spelers rondlopen, waarvan er een paar als semiprof in het buitenland spelen, geloof ik. Misschien sta ik tegenover Anthony Abrams. Die ken ik nog wel van zijn periode bij Leo Victor."

De Surinaamse bondscoach Ricardo Winter stelt dat zijn team de wedstrijd tegen Guyana van begin tot eind moet proberen te controleren: "Een terugval als tegen St. Lucia kunnen we ons niet permitteren. Ik verwacht dat de ploeg die de eerste goal maakt, de groepswinnaar wordt."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games