donderdag 21 oktober 2010

Surinaamse selectie ontloopt 'poule des doods'


Na 21 wedstrijden, 84 goals, vier organiserende landen en zes winnaars uit een groep van vijftien teams, is er een einde gekomen aan de eerste ronde van de Digicel Caribbean Cup 2010. Met de tweede ronde wordt morgen al een aanvang gemaakt.

In de tweede ronde zullen twaalf landen in de poules E, F en G strijd leveren om de zes beschikbare plaatsen in de finaleronde. Met titelverdediger Jamaica en gastland Martinique, die zich al geplaatst hebben, zullen ze vanaf 26 november spelen om het Caribisch Kampioenschap voetbal.

Poule F wordt nu al aangemerkt als de 'poule des doods' met vier zwaargewichten, die elkaar zullen treffen in het Hasely Crawford Stadion op Trinidad en Tobago. Van 2 tot en met 6 november komen het gastland (verliezend finalist 2006), Haïti (kampioen 2006), St. Vincent en de Grenadines en Guyana tegen elkaar uit.

Suriname, verloor de 'finale' in groep C met 0-2 van Guyana en ontloopt daardoor de Group of Death. Het nationaal team is ingedeeld in groep G met gastheer Antigua en Barbuda, Dominica en Cuba. De wedstrijden zijn tussen 10 en 14 november. In groep E, de eerste die in actie komt, zitten gastland Grenada, St. Kitts en Nevis, Guadeloupe en Puerto Rico. De wedstrijden beginnen morgen en lopen dinsdag af.

Guyana is net als 2006 zonder puntverlies uit de eerste ronde gekomen. Dominica is het enige land dat nog geen doelpunt tegen heeft gehad en scoorde ook het snelste doelpunt. Na amper 26 seconden werd de score geopend tegen de Britse Maagdeneilanden, die met 10-0 op hun broek kregen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games