zaterdag 23 oktober 2010

Ricardo Winter roept Waal en Darson op


Bondscoach Ricardo Winter heeft Giovanni Waal (foto: 2e van rechts) en Zhirvano Darson bij de nationale voetbalselectie gehaald. Het duo komt op de plaatsen van Galgyto Talea en Giovanni Alleyne van SNL. Talea en Alleyne bereiden zich met de CISM-selectie voor op het WK-kwalificatoernooi en kunnen niet naar Curaçao voor een internationaal vierhoekstoernooi.

Behalve Waal (Leo Victor) en Darson (Kamal Dewaker) wil Winter het team met nog vier spelers versterken. De namen heeft hij in zijn hoofd, maar hij wil deze niet prijsgeven omdat de voetballers nog niet zijn geïnformeerd.

Darson is geen onbekende voor Winter. De verdediger speelde in de voorbereiding op de Digicel Caribbean Cup 2010 ook al mee in een oefenwedstrijd (1-0 winst) tegen het 'Mayor All Star team' uit Guyana. In het voorbereidingstraject maakte hij ook deel uit van de selectie onder leiding van de Nederlander Kees Zwamborn. Ditzelfde geld voor middenvelder Giovanni Waal.

De meest aansprekende namen die nog opgeroepen kunnen worden door de bondscoach zijn: middenvelder Bebeto Odang (WBC), middenvelder Sylvian Sedney (Royal ’95), aavaller Jungelo Brunswijk (Inter Moengotapoe) en aanvaller Giovanni Molly (Tammenga).

In vooruitzicht op de zware groepswedstrijden in de tweede ronde van de Caribbean Cup is er nog altijd de optie aanwezig om verdediger Ferdinand Jap A Joe (WBC) en aanvaller Giovanni Drenthe (Voorwaarts) in genade aan te nemen. Beide spelers worden niet meer opgeroepen wegens disciplinaire redenen. Jap A Joe is altijd een stabiele factor geweest in de verdediging van Suriname. Daarnaast heeft hij WK-kwalificatie ervaring dat van belang kan zijn. Drenthe wordt al jaren als één van de grootste talenten gezien.

Natio doet volgende week mee aan het ABCS-vierhoekstoernooi op Curaçao. Op 29 oktober wordt een knock-out wedstrijd tegen Bonaire gespeeld. Twee uur daarna speelt de gastheer tegen Aruba. Op 31 oktober komen eerst de verliezers uit de eerste wedstrijden tegen elkaar uit en daarna spelen de winnaars om het kampioenschap. Direct na afloop keert het nationaal team terug. De ploeg wordt tegen een gereduceerd tarief vervoerd door Insel Air.

De centrale training is donderdag hervat. Emilio Limon en aanvoerder Derrick Garden hebben apart loopoefeningen gedaan, omdat ze met lichte blessures kampen. Winter: "Wij hebben geëvalueerd en ik ben tevreden met de uitkomst van de gedachtewisseling. Misverstanden zijn uitgepraat."

Eén van de misverstanden was de wissel van Limon tijdens de laatste ontmoeting tegen Guyana. Zowel de middenvelder als het publiek was het er niet mee eens dat Limon vroeg in de tweede helft naar de kant gehaald werd. Winter zei op de persconferentie na de wedstrijd dat hij verrast was door het gedrag van Limon, omdat vooraf afgesproken was dat de middenvelder niet de hele ontmoeting zou spelen.

1 opmerking:

  1. volgens mij wil jap a joe niet meer voor natio spelen.

    drenthe is nog een optie, maar what about sastro?

    BeantwoordenVerwijderen

Games