zondag 17 oktober 2010

Organisatie verwacht vol stadion vanavond


Naar verwachting stroomt het André Kamperveen Stadion vanavond flink vol voor de wedstrijd tussen het Surinaams elftal en Guyana in groep C van het toernooi om de Digicel Caribbean Cup 2010. Beide landen zijn al geplaatst voor de volgende ronde in november. Vanavond gaat het vooral om sportieve eer en prestige.

De wedstrijd begint om zeven uur ’s avonds. Vanaf vijf uur spelen St. Lucia en de Nederlandse Antillen tegen elkaar, die na twee opeenvolgende nederlagen zijn uitgeschakeld in het toernooi. De organisatie krijgt vanavond in elk geval de beoogde ontknoping omdat de twee buurlanden vooraf als sterkste in de kwalificatiepoule werden beschouwd.

Earl Frijmersum, pr-man van hoofdsponsor en toernooi-organisator Digicel, toont zich vooralsnog tevreden over het verloop van het sportevenement. De publieke belangstelling noemt hij goed: "Hopelijk stroomt het stadion vandaag helemaal vol. Woensdag waren de tribunes aardig gevuld en vrijdag zaten er al weer meer toeschouwers op de banken. De opkomst van het publiek hangt vaak af van de prestaties van onze jongens. In de partij tegen de Nederlandse Antillen hield ik wel even mijn hart vast toen de Antillianen vlak voor tijd gelijk maakten. Gelukkig gaat die penalty er dan nog in en wordt het 2-1. Hoe beter Natio presteert, hoe meer publiek er naar het stadion komt. Aan de andere kant zijn wedstrijden tegen Guyana gezien de jarenlange rivaliteit altijd al een soort finale."

Digicel laat vrijwel niets aan het toeval over rond het Caribisch landenkampioenschap. Het André Kamperveen stadion is volledig in rood en wit gestoken en het evenement wordt van minuut tot minuut vastgelegd voor de website. Het rechtstreekse verslag op de Surinaamse televisie (bij SCCN) is een primeur voor het Digicel-toernooi. Karl Donelly, hoofd pr van de regionale organisatie, is vanuit Jamaica overgekomen met een ploeg medewerkers: "Over een paar dagen komen de wedstrijdbeelden ook in andere Caribische landen op televisie. We hopen dat het toernooi steeds meer gaat leven in de regio."

Dit weekend heeft minister van Sport en Jeugdzaken, Paul Abena, de Surinaamse gemeenschap opgeroepen om vandaag massaal naar het stadion te komen om de nationale voetbalselectie aan te vuren. Abena verwacht dat de Surinaamse voetballers vandaag met de ondersteuning van het publiek een goede prestatie neerzetten. Om de sfeer te verhogen zorgt de One Chance Brassband voor de muzikale begeleiding.

1 opmerking:

  1. KOM OP SURINAME STEUN ONZE SURI BOYS DAT HEBBEN ZE OOK VANAVOND NODIG HOE MEER ZIELEN HOE MEER VREUGDE OPO KONDRE MAN OPO GROETJES HOLLAND ASSEN

    BeantwoordenVerwijderen

Games