woensdag 13 oktober 2010

Guyana met veel ervaren spelers afgereisd


Guyana heeft één primair doel bij zijn deelname aan de Digicel Caribbean Cup 2010: een plaats bemachtigen in de volgende ronde. Via dit toernooi wil de ploeg ook kwalificatie voor de CONCACAF Gold Cup afdwingen.

Het zou de eerste keer zijn dat Guyana zich voor dat toernooi plaatst. Guyana, dat vorig jaar november de Independence Cup in Suriname won, is met een haast compleet nieuwe ploeg afgereisd. Slechts vijf spelers waren er vorig jaar bij. "Wij hebben veel oude jongens weer opgeroepen en die hebben veel ervaring", zegt de Guyanese bondscoach Wayne Dover (foto: achterste rij 3e van links in het donkergroen, in het André Kamperveen Stadion).

In de ploeg, die een gemiddelde leeftijd heeft van 28 jaar, zitten spelers die uitkomen in de Verenigde Staten, Trinidad en Engeland. "Ze zijn allemaal gebrand om van Suriname te winnen, maar meer nog om het toernooi te winnen."

Dover zegt dat zijn spelers ernaar uitkijken het Surinaamse publiek te vergasten op goed voetbal. Maar drijfveer blijft de winst. "Deze jongens zijn erg optimistisch dat ze Suriname zijn tweede nederlaag op rij kunnen toebrengen." Tijdens de Independence Cup was Guyana met 1-0 sterker.

Dover heeft ongeveer een maand voorbereiding met de selectie achter de rug. In die periode werden oefenwedstrijden gespeeld tegen een laag geklasseerde Engelse ploeg en Trinidad en Tobago. Beide wedstrijden eindigden 1-1. De coach vindt dat zijn team veel kans maakt om het toernooi te winnen. "De voorbereidingen van de afgelopen vier weken waren erg goed en de groep is erg gemotiveerd."

De Guyanese trainer zegt dat hij helemaal niets weet van St. Lucia, waartegen vanavond het toernooi wordt geopend. "Suriname is de belangrijkste en sterkste tegenstander, maar ook de andere ploegen zijn hier om te winnen."

Over zijn speelplan is hij duidelijk. "Wij zullen hetzelfde defensieve spel laten zien als tijdens de Independence Cup. Maar daarnaast zullen wij ook voor de aanval kiezen, omdat je wedstrijden moet winnen als je eerste wil worden in de groep."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games