dinsdag 5 oktober 2010

Giskus verklaart afwijzing uitnodiging Trinidad


De weigering van de Surinaamse Voetbalbond om een 'gratis' oefenwedstrijd te spelen tegen Trinidad en Tobago heeft heel wat tongen losgemaakt. SVB-voorzitter Louis Giskus (foto) zegt dat besloten is niet in te gaan op de uitnodiging, omdat de invitatie laat is binnengekomen. Giskus is niet te spreken over twee e-mails die de Surinaamse Voetbalbond (SVB) op 30 september heeft ontvangen.

In die elektronische berichten zijn zowel de U-20 als de senioren selectie van Suriname uitgenodigd door David Muhammad (manager national senior team Trinidad en Tobago) en Cheryl Abrams voor een oefenwedstrijd. De ontmoeting zou morgen moeten plaatsvinden op het eiland. In beide e-mails is aan de SVB gevraagd te laten weten of het mogelijk is in te gaan op de invitatie.

Ingaan op de uitnodiging zou volgens Giskus betekenen dat de wedstrijd om de Presidents Cup – deze wordt zaterdag gespeeld – in gedrang zou komen. Verschuiving van die partij zou de beker- en bondscompetitie verstoren. Uitstel van de Presidents Cup-game zou ook niet mogelijk zijn, omdat de president niet kan worden afgezegd. De SVB-voorzitter vond het daarom niet verantwoord in te gaan op de uitnodiging.

Een andere reden om het aanbod af te wijzen, is volgens Giskus dat de scholen pas gisteren geopend zijn. Het zou – beweert hij – moeilijk gaan vrijaf te krijgen van de school voor de studenten die in het team zitten.

Bovendien vindt Giskus dat in de uitnodiging niet is vermeld welk land zou opdraaien voor de kosten. Op de vraag of de SVB deze vraag heeft voorgelegd aan de briefschrijvers, antwoordde hij ontkennend.

De SVB-voorzitter bevestigt overigens dat bondscoach Ricardo Winter heeft geadviseerd positief te reageren op de uitnodiging van Trinidadiaanse zijde. "Maar het bondsbestuur heeft ook verantwoordelijkheden naar de studenten toe", stelt hij.

Winter heeft van te voren gezegd dat het een prachtig meetmoment zou zijn. Eerder had hij wel afgezien van deelname aan het minitoernooi. "Maar het was wel verantwoord de oefenwedstrijd tegen Trinidad mee te nemen", vindt hij. Het SVB-bestuur was op de hoogte van zijn opvattingen.

6 opmerkingen:

 1. weer een lost opportunity

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zal ik jullie "iets" verklappen ?? ALLES zou moeten gaan via Waldo's Travel van Waldo Gobardhan, penningmeester van SVB.........snapt u het nu ? Waldo wilde een njang maken....dat is de werkelijke reden en niets anders........dat ding STINKT daar. Neemt u dat maar van mij aan !.

  Gino Plet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. als ik eerder heeft gezegd.......met so een mentaliteit op voetbal komt Suriname niet verder dan Frans Guiana en Antillen. Denk dat volgende week gaat die jongens hooploze ten onder. Ik blijf m steunen..maar realiteit is dat same s#!+ different day.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. waar zijn de surineds......we moeten met ze werken als we hogerop willen komen met voetbal....pres.D.D.B. doe wat met die jongens...laten wij surinamers ook meepraten met topvoetbal in de regio..SURINAME MOET LEIDER WORDEN IN DE REGIO !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. HET IS TOCH BELACHELIJK VOOR WOORDEN EEN PAAR ZITTEN OP SCHOOL DUS KAN ER NIET GEVOETBALD WORDEN OP INTERLAND NIVEAU !!!!!!
  WE HEBBEN DE SURIPROFS NODIG UIT NEDERLAND DIE ONS KUNNEN KOMEN VERSTERKEN...EN WEET JE WAT ?
  ZE STAAN TE POPELEN OM VOOR HUN MOEDERLAND TE KOMEN SPELEN....REGERING VAN SURINAME OPO OENG AI!!!!SURINAME WIL VEEL VERDER VOETBALLEN DAN DE
  CARABBEAN ALLEEN !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. sranang we las ting nanga a comedy disie....roep die jongens uit het buitenland op met een suri paspoort,want er lopen 5 in het buitenland[holland,denemarken]want die zijn semi en profs en die hoeven niet naar school !!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Games