maandag 18 oktober 2010

Geen problemen tussen Winter en Limon


Bondscoach Ricardo Winter (foto) en middenvelder Emilio Limon hebben de irritatie naar aanleiding van de wissel gisteravond in de verloren wedstrijd tegen Guyana uitgesproken. Toen Winter zijn spelbepaler tien minuten na rust naar de kant haalde, ontstond rumoer op de tribunes. Ook omdat Limon duidelijk aangaf het niet eens te zijn met de ingreep van de technische staf.

Winter vertelt aan dat Limon hem maandagochtend heeft gebeld om zijn verontschuldigingen aan te bieden: "We komen er nog op terug in een onderling gesprek want ik wil wel de zekerheid dat zoiets zich niet herhaalt. Bovendien was de wissel heel logisch gezien zijn spierblessure. Drie wedstrijden in vier dagen is al heel pittig voor elke voetballer, en helemaal wanneer je, zoals Limon, niet volledig fit aan het toernooi begint."

De selectie kwam gisteravond na de 2-0 nederlaag tegen Guyana bij elkaar in hotel Stardust waar de spelers tijdens het toernooi verbleven. Volgens Winter zijn de afgelopen dagen op een prettige manier afgesloten.

Het bestuur van de Surinaamse Voetbalbond vergadert morgen over het verloop van het kwalificatietoernooi om de Digicel Caribbean Cup 2010 (DCC). De bondscoach wordt woensdag op het bondsbureau verwacht voor een evaluatiegesprek.

Het Surinaams voetbaleftal komt volgende maand uit in de tweede ronde van het DCC-toernooi. Suriname speelt van 10 tot 14 november op Antigua & Barbuda tegen het gastland, Cuba en Dominica. De twee beste landen van deze ronde plaatsen zich voor de finaleronde op Martinique die wordt gespeeld tussen 25 november en 5 december.

Winter gaat alvast na hoe hij de nationale selectie zo goed mogelijk kan voorbereiden op de tweede ronde in het Caribisch Kampioenschap: "In het begin van het seizoen, terwijl de competitie nog niet eens is begonnen, is het lastig om te bepalen wie de sterkste jongens zijn voor bepaalde posities. We proberen natuurlijk altijd de beste en scherpste spelers te selecteren maar waarschijnlijk gaan we nog wel een paar aanpassingen doen. Voor verschillende posities kunnen we zeker nog versterking gebruiken."

Bondscoach Winter trad begin dit jaar met Kenneth Jaliens aan als assistent van interim-bondscoach Kees Zwamborn die werd aangetrokken binnen de samenwerking met de Nederlandse Voetbalbond KNVB. Toen Zwamborn in mei naar Nederland vertrok nam eerst Jaliens zijn taken over. Nadat ook Jaliens voor negen maanden naar Zeist ging voor het vervolg van zijn trainersopleiding, werd Winter benoemd tot bondscoach.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games