donderdag 28 oktober 2010

Bondscoach neemt 18 man mee naar Curaçao


Bondscoach Ricardo Winter vertrekt vandaag met achttien spelers naar Curaçao voor het ABCS-toernooi in Willemstad. Nieuw in de groep zijn de verdedigers Roché Emanuelson (Transvaal) en Zhirvano Darson (Kamal Dewaker), de middenvelder Giovanni Waal (Leo Victor) en aanvaller Gregory Rigters (Excelsior).

Ze komen op de plaatsen van doelman Ronnie Aloema (Transvaal), Galgyto Talea en Giovanni Alleyne (SNL), Regillio Kemper (WBC) en Sergio Moentarie (Robinhood), die zijn afgevallen na de eerste ronde van de Digicel Caribbean Cup 2010.

Suriname speelt morgen zijn eerste wedstrijd om zeven uur ‘s avonds in het Ergilio Hato Stadion tegen Bonaire. De nationale teams van deze twee landen ontmoeten elkaar voor het eerst. Met Curaçao en Aruba, die elkaar in de tweede partij treffen, heeft Suriname wel een historie.

De verliezers van dag één spelen zondag om twee uur ‘s middags tegen elkaar om de derde plek, terwijl de winnaars om vier uur de finale spelen. De kampioen strijkt 6.000 US dollar op, de runner-up 3.000, de nummer drie 2.000 en de nummer vier 1.000 US dollar. De Surinaamse selectie vertrekt zondag naar Suriname.

De volgende voetballers zijn opgeroepen voor het ABCS-toernooi.

doelverdedigers:
Obrendo Huiswoud (Voorwaarts);
Firgillio Lamsberg (Leo Victor).

verdedigers:
Foline Abauna en Derrick Garden (Leo Victor);
Roché Emanuelson (Transvaal);
Zhirvano Darson (Kamal Dewaker);
Marlon Felter (Walking Boyz Company);
Naldo Kwassie (Inter Moengotapoe);
Kenneth Moennoe (Excelsior).

middenvelders:
Stefan Banetti, Ives Vlijter en Germaine van Dijck (Inter Moengotapoe);
Wensley Christoph en Regillio Pinas (Excelsior);
Emilio Limon (Robinhood);
Giovanni Waal (Leo Victor).

aanvallers:
Gregory Rigters (Excelsior);
Stefano Rijssel (Leo Victor).

1 opmerking:

Games