donderdag 21 oktober 2010

Aruba, Bonaire en Curaçao zijn sparringpartners


Bondscoach Ricardo Winter evalueert vandaag met zijn spelers de eerste ronde van de Digicel Caribbean Cup 2010. Het vervolgtraject van de trainingen en deelname aan toernooien wordt direct meegenomen. De eerste ronde is gisteren met de commissie 'nationale selecties' onder leiding van Waldo Gobardhan geëvalueerd. Suriname eindigde zondag als runner-up in groep C en plaatste zich voor de tweede ronde. De ploeg zal op Antigua en Barbuda moeten spelen tegen het gastland, Cuba en Dominica.

Het nationaal team speelt op 29, 30 en 31 oktober in het ABCS-toernooi, een knock-outevenement tussen Aruba, Bonaire, Curaçao en Suriname. Winter ziet het toernooi op Curaçao als een belangrijk meetmoment. "Wij moeten het gebruiken om te kijken of wij geleerd hebben uit de zaken die zich hebben voorgedaan in het Digicel-toernooi. Belangrijk is dat de correcties worden aangebracht", stelt de trainer.

Zijn doel voor Curaçao is duidelijk: "Wij gaan om het toernooi te winnen. Daarop gaan wij ons instellen. Het is niet zonder meer een tussenstation naar Antigua. Ons spel moet een betere uitvoering zijn dan wat hier op bepaalde punten is misgegaan. Wij gaan een beetje harder trekken aan de conditie. Die dingen moeten de basis zijn voor een goed resultaat."

Op dit moment buigt hij zich daarom over de beschikbaarheid van spelers. "Nu wij een stap verder zijn gekomen en een beeld hebben van de prestaties van de spelers kunnen wij nagaan of vervanging nodig is op bepaalde posten waar het minder is geweest." Als hij besluit spelers te vervangen, denkt hij tussen vier tot zes nieuwe spelers erbij te halen.

Giovanni Alleyne en Galgito Talea zitten ook bij de CISM-selectie en niet duidelijk is of zij beschikbaar zijn voor het vervolgtraject. Met de medische staf worden eventuele blessures onder de loep genomen. Doelman Ronny Aloema kon door een kwetsuur aan zijn knie na de eerste partij niet meer spelen. De blessure van de keeper noemt Winter 'vrij ernstig'. Ook middenvelder Emilio Limon (foto: in het midden, tegen de Nederlandse Antillen/Curaçao tijdens de Caribbean Cup) was niet honderd procent fit en speelde geen enkele wedstrijd uit.

1 opmerking:

Games