vrijdag 15 oktober 2010

Aloema niet, Limon mogelijk wel tegen St. Lucia


Het Surinaams voetbaleftal moet vanavond zonder Ronny Aloema (foto: rechts, met helemaal links Emilio Limon) van St. Lucia zien te winnen in de voorronde van het toernooi om de Caribbean Cup. De nationale doelman herstelt van de knieblessure die hij woensdag opliep toen hij diep in blessuretijd een strafschop benutte tegen de Nederlandse Antillen en daarmee Suriname aan een 2-1 zege hielp.

Volgens Aloema valt het wel mee met zijn kwetsuur: "Het gaat om een lichte kneuzing. De knie is nog steeds een beetje gezwollen. De dokter zegt dat er niet zoveel aan de hand is en dat het herstel snel verloopt. Hopelijk sta ik zondag weer in het veld als we tegen Guyana spelen." Voorwaarts-goalie Obrendo Huiswoud is vanavond de vervanger van Aloema.

De kans dat Emilio Limon vanavond in actie komt, is een stuk groter. De middenvelder heeft last van een hardnekkige spierblessure aan zijn bovenbeen. Bondscoach Ricardo Winter had halverwege de middag zijn basisopstelling nog niet doorgegeven aan zijn spelers. Limon laat vanmiddag vanuit het spelershotel weten dat hij op dezelfde manier als tegen de Antillen van waarde kan zijn voor zijn team: "De eerste helft speel ik gewoon en in de rust of vlak daarna ga ik naar de kant om krachten te sparen voor zondag. Maar als ik eruit ga, staan we op een mooie voorsprong. Honderd procent zeker."

Wint Suriname vandaag ook de tweede partij, dan is plaatsing voor de tweede ronde in het Digicel-toernooi zo goed als zeker. De winnaar van de poule gaat automatisch door terwijl ook nummer twee een goede kans maakt. De eerste wedstrijd tussen Guyana en de Nederlandse Antillen begint vanavond om zeven uur in het André Kamperveen stadion; Suriname trapt af om negen uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games