vrijdag 15 oktober 2010

Aloema en Limon onzeker voor 2e wedstrijd


De Surinaamse selectie zal het vandaag tegen Saint Lucia hoogstwaarschijnlijk doen zonder eerste doelman Ronny Aloema en middenvelder Emilio Limon (foto: Aloema in het midden en Limon met gekleurd kapsel). In de eerste wedstrijd om de Digicel Caribbean Cup 2010 viel Limon in de tweede helft uit vanwege een blessure. Volgens bondscoach Ricardo Winter heeft Limon te kampen met een spierirritatie.

De blessure van Ronny Aloema leek ernstig. De bondscoach zegt dat zijn knie niet uit de kom is. "Het was een verkramping die hij opliep aan zijn spier, omdat hij verkeerd geland was na het trappen van de penalty. Achteraf lijkt het toch mee te vallen. Gisteren is hij naar de fysiotherapeut geweest en vandaag zal dat weer het geval zijn. Vandaag rond 12.00 uur weten we of hij en Limon deel zullen uitmaken van de wedstrijd", zegt Winter.

Afhankelijk van het medisch onderzoek zal de technische staf kijken hoe ze te vervangen, indien nodig. "Het gaat om de belasting van de spelers. We gaan dus keuzes moeten maken. Het kan ook voorkomen dat we ze besparen voor het duel tegen Guyana. Gisteren heeft Limon gewoon looptrainingen gedaan, terwijl Aloema niet meetrainde."

Saint Lucia wordt vanavond de volgende tegenstander van Suriname. Gezien het spel van Saint Lucia tegen Guyana, moet Suriname deze wedstrijd wel in winst omzetten. Het duel vanavond vangt aan om 21.00 uur. Daarvoor speelt Guyana tegen de Nederlandse Antillen om 19.00 uur. Zondag speelt Suriname dan de sleutelwedstrijd tegen Guyana. Indien Suriname vandaag de 3 punten pakt, is kwalificatie voor de tweede ronde al behaald. Zo niet, dan moet de wedstrijd tegen Guyana de beslissing brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games