zaterdag 18 september 2010

SVB zet Jap A Joe uit Surinaams voetbalelftal


Ferdinand Jap A Joe maakt voorlopig geen deel meer uit van de nationale selectie van Suriname. Het bestuur heeft de 29-jarige vleugelverdediger uit de selectie gezet. Jap A Joe reisde vorige week vrijdag niet af naar Frans-Guyana, waar de selectie de volgende dag een oefeninterland speelde tegen de Fransen. Zonder af te melden liet hij verstek gaan.

De verdediger heeft gisteren in een meeting met het hoofdbestuur van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) geen zinnige verklaring kunnen geven voor zijn daad. Het bestuur, dat vertegenwoordigd was door onder anderen voorzitter Louis Giskus en penningmeester Waldo Gobardhan, besloot hem daarop uit de selectie te zetten.

Als er geen grondige reden kan worden aangegeven staat wel vast dat er sancties zullen volgen. "Dit kan niet", zegt Giskus streng. "Ze zijn allemaal volwassenen. Als zij iets niet kunnen moeten zij het gewoon aangeven, omdat de bond veel kosten maakt." Jap A Joe wil echter niet reageren op de kwestie. "Ik heb niets te zeggen over dit voorval. Die mannen hebben al alles gezegd wat ze moeten zeggen", aldus Jap A Joe. Of de beweringen kloppen laat hij over aan teammanager Lothar Kisoor, die het nieuws eerder bekendmaakte.

De SVB wil niet dieper op de zaak ingaan, maar stelt wel dat het argument van de voetballer niet steekhoudend is. Jap A Joe mag wel normaal voor zijn ploeg Walking Boyz Company uitkomen. De verdediger is al jaren een vaste waarde binnen de nationale selectie. In 2008 speelde hij bijvoorbeeld acht WK 2010-kwalificatiewedstrijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games