dinsdag 14 september 2010

'SVB niet verantwoordelijk voor paspoorten'


Dat bondscoach Ricardo Winter niet met een volledige ploeg is afgereisd naar Frans-Guyana voor de oefeninterland ligt niet aan hem, ook niet aan de teammanager of het bestuur van de Surinaamse Voetbalbond. “Ons treft geen blaam dat de paspoorten van sommige spelers niet in orde zijn”, vindt teammanager Lothar Kisoor. “Wij hebben meerdere malen de jongens naar hun paspoorten en pasfoto’s gevraagd.”

In eerste instantie zou Winter met zeventien in plaats van de gebruikelijke achttien man afreizen, uiteindelijk maakten zestien spelers de trip mee. Verdediger Ferdinand Jap A Joe blijkt zonder opgave van reden niet verschenen te zijn. “Zijn paspoort is nog steeds bij mij. Dat hij nog steeds niet de moeite doet om een reden op te geven, geeft aan dat hij geen respect heeft voor land en volk”, zegt Kisoor verontwaardigd.

De teammanager stelt dat bepaalde spelers gewoon niet weten hoe het hoort. Volgens Kisoor hadden Wensley Christoph en Obrendo Huiswoud vóór vetrek naar Frans-Guyana aangegeven dat ze hun paspoorten kwijt waren geraakt. Twee dagen vóór vetrek kwam het paspoort van Christoph boven water, waardoor hij normaal kon meereizen.

Voor Huiswoud was het te laat om zaken in orde te maken. De teammanager beweert dat bij verlies van een paspoort het wat moeilijker, omdat er eerst een grondig onderzoek komt. “Tegenwoordig reizen mensen op de paspoort van een andere”, noemt hij één van de redenen op waarom het zo lang duurt.Germaine van Dijk maakte zijn pasfoto’s te laat. “Hij heeft ze een dag vóór aanvraag van het visum gemaakt. Ik vraag allang naar de spullen. Ik kan een speler niet optillen en naar een fotostudio brengen”.

4 opmerkingen:

 1. Dit is een grappig, maar triest, verhaal bij Surinaamse voetballers. Hun mentaliteit als sporter is belachelijk.

  Tijd voor de profs uit Europa op te roepen voor Suriname. Anders komen niet verder dan Frans Guiana en Guyana te verslaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. gewoon waardeloos is dit. Zie het resultaat. Suriprofs vs FC Groningen 3-0.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wie ooo wie weet hoe we deze mannen kunne wakker schuden,,,, su heeft deze profs nodig als ze wat wilen berijken in het internationale voetbal er moet aan de bel gehangen worden,,,,!!! zulke talent volle jonge voetbalers die nooi en te nimmer bij bert van marwijk aan de beurt zullen komen,,,!! su wordt wakker en geef die profs een kans en paspoort en doe mee,,,,,!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. er moet nou iets gaan gebeuren boys want dit kan niet,,,,!! wie staat er op,, schande schande en nog eens schande,,,,,,!!!!!!! suri suri suri suriprofsssssssssss,,,,,,we need u,,!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Games