maandag 20 september 2010

Ferdinand Jap A Joe teleurgesteld in SVB


Ferdinand Jap A Joe is erg teleurgesteld in de Surinaamse Voetbalbond (SVB). De moederorganisatie heeft de verdediger uit de selectie, omdat hij niet naar Frans-Guyana is afgereisd. De speler meldde niet af en nam ook daarna geen contact met de bond. Jap A Joe beaamt dat hij geen contact heeft opgenomen. "In de situatie waarin ik verkeerde, dacht ik er ook niet aan", zegt hij eerlijk. Hij wil de reden van zijn afwezigheid niet publiekelijk delen, omdat deze gevoelig ligt.

De voetballer wijst er echter op dat het niet zijn stijl is om zonder af te melden niet te verschijnen op een training of voor een wedstrijd. "Dat had al een teken voor die mannen moeten zijn dat er iets ergs aan de hand was", zegt hij. De speler van Walking Boyz Company vindt dat er contact met hem gezocht had kunnen worden toen hij niet op de verzamelplaats was. "Het is als een ouder en een kind. Als dat kind niet thuiskomt, gaat de ouder zich zorgen maken. Als ze mij niet konden bereiken, moesten zij een contactpersoon bellen." Volgens hem heeft niemand van de bond een contactadres van één van de internationals. "Dat geeft al aan dat zij alleen jou krachten nodig hebben en voor de rest niets om je geven."

Teammanager Lothar Kisoor, die de afwezigheid van Jap A Joe wereldkundig maakte, heeft pas enkele dagen na terugkeer contact met de speler opgenomen. De rechtsback legde hem uit wat er was gebeurd en kreeg te horen van Kisoor dat die de zaak aan de SVB zou voorleggen, waarna weer contact met hem gezocht zou worden. "Dat is tot heden niet gebeurd", beweert Jap A Joe.

Hij was daarom enorm teleurgesteld dat hij daags daarna in de krant moest vernemen dat hij uit de selectie is gezet. Het bestuur heeft niet de moeite genomen om hem op te roepen om zich te kunnen verweren. "Ik heb mensen die kunnen getuigen en heb bewijzen die ik kan overleggen", zegt hij.

Maar eigenlijk ziet hij nu het nut ervan niet meer in. "Als ik dat nog doe, is het alsof ik bedel om in de selectie te zitten." De teleurstelling is zo groot bij de speler dat hij heeft besloten om nooit meer voor de selectie uit te komen.

Jap A Joe stelt al jaren een vaste kracht binnen het nationaal team te zijn en dat er nooit eerder zoiets is gebeurd. "Ik ben de enige actieve speler die zolang in de selectie heeft gezeten. Vanaf mijn vijftiende heb ik onafgebroken in alle selecties gezeten en dit is nog nooit eerder gebeurd. Ik heb bij Robinhood, WBC en de nationale selectie nog nooit verzuimd zonder af te melden. En dan word ik direct uit de selectie gezet bij de eerste keer. Is dit de dank voor jarenlange trouwe dienst. Ik was er altijd bij. Ik heb in alle selecties gezeten en heb daardoor vele keren mijn gezin moeten verlaten. Ik heb ook meerdere malen mijn werk moeten laten voor de selectie. Mijn salaris is meerdere malen gehalveerd, omdat ik steeds weg moest met de selectie. Ik ben nooit, zoals andere spelers, naar de SVB gestapt om het verschil te zoeken", zegt hij teleurgesteld. "En dan word ik zo behandeld."

Volgens hem zijn er spelers met vedetteallures die eerder zonder te melden zijn weggebleven en altijd terug zijn gehaald bij de selectie. "Met mij hebben ze nooit problemen gehad en toch."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games