dinsdag 28 september 2010

Eerste wedstrijden Surinaams elftal over 3 weken


De Digicel Caribbean Cup 2010 onder auspiciën van de Caribische Voetbalunie (CFU) komt steeds dichterbij. Na zeker drie keer uitstel van het toernooi is de poule-indeling een feit. Suriname zit in groep C met Guyana, St. Lucia en de Nederlandse Antillen. De wedstrijden worden op 13, 15 en 17 oktober gespeeld in het André Kamperveen Stadion.

Voorzitter Louis Giskus (foto: vierde van rechts) van de Surinaamse Voetbalbond zegt dat de kosten om de poule te organiseren vrij hoog liggen. “Maar Digicel gaat ons helpen de kosten te dekken. Ze nemen hotel en voeding van de gasten voor hun rekening.” De teams worden ondergebracht in YMCA en Tropicana en Mirage Hotel en Casino. Bij de launch op Trinidad en Tobago werd donderdag duidelijk dat elk organiserend land 15.000 US dollar ontvangt.

De SVB moet de andere kosten door opbrengsten en sponsoring zien te dekken vertelt Giskus. De overige kosten bestaan onder meer uit transport van de gasten naar de training en wedstrijden. De waterpost slokt veel geld; op een trainingsdag alleen zijn 75 flessen nodig per team. Hetzelfde geldt op de wedstrijddagen.

De Digicel Caribbean Cup 2010 heeft als slogan 23 nations, one goal en start officieel op 2 oktober in Puerto Rico. De 23 landen spelen in totaal 55 wedstrijden. De finale is op 5 december. De prijzenpot is 270.000 US dollar, waarvan 120.000 US dollar voor de kampioen, 70.000 US dollar voor de semikampioen, 50.000 US dollar voor de nummer drie en 30.000 US dollar voor de nummer vier. De groepwinnaars en de twee beste runner-ups gaan over naar de tweede fase.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games