zaterdag 25 september 2010

Digicel Caribbean Cup gelanceerd in Trinidad


De vierde editie van de Digicel Caribbean Cup 2010 gaat op 2 oktober van start op Puerto Rico. De slogan is ‘23 nations, one goal’.

Tijdens de lancering gisteren in het Hyatt Regency Hotel op Trinidad en Tobago waren Kieran Foley (marketing director Digicel Group), Jack Warner (Concacaf-voorzitter) en de Trinidadiaanse sportminister Anil Roberts het unaniem met elkaar eens dat het voetbal in het Caribisch gebied telkens een grotere impact heeft.

Warner zei dat Trinidad in de spotlight staat: het Fifa U-17 WK voor meisjes is aan de gang, terwijl toppers als Fifa-voorzitter Sepp Blatter, Franz Beckenbauer, Ruud Gullit en David Beckham momenteel in het land zijn. Roberts noemde de Digicel Caribbean Cup het belangrijkste toernooi voor de regering, omdat die zal gelden als voorbereiding en testcase voor de WK 2014-kwalificatie. De overheid duldt daarom geen ander resultaat dan het kampioenschap en zal ook medezeggenschap eisen, omdat er geld in de nationale selectie gestopt zal worden.

Foley wees erop dat het toernooi blijft groeien. Dit jaar spelen de 23 landen 55 wedstrijden en zal het toernooi ruim 350 miljoen kijkers trekken. Daarnaast komt de Aziatische markt er dit jaar bij.

De prijzenpot is 270.000 US dollar, waarvan 120.000 (hoogste ooit in de regio) naar de kampioen gaat. De nummers twee, drie en vier toucheren 70.000, 50.000 en 30.000.

Elk organiserend land ontvangt 15.000 US dollar. Suriname treedt van 13 tot en met 17 oktober op als gastheer van groep C, waarin zitten Guyana, Nederlandse Antillen en St. Lucia.

De supporters kunnen tijdens de wedstrijden prijzen winnen. De ‘hoofdprijs’ is tickets voor de finale op Martinique. De meeting werd gisteren formeel afgesloten met de overhandiging van de Cup aan Jack Warner.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games