dinsdag 3 augustus 2010

Suriname organiseert Caribbean Championship


Suriname treedt in oktober op als gastheer tijdens de eerste kwalificatieronde in het voetbaltoernooi om de Digicel Caribbean Championship 2010 voor Caribische landen. Daarmee komt voorlopig een eind aan de onduidelijkheid rond de eerste kwalificatiewedstrijden voor de Surinaamse voetbalploeg. Dit meldt Gordon van Sichem, directeur van de Surinaamse Voetbalbond (SVB).

Aanvankelijk had de CFU, de Caribische Voetbalunie, de eerste ronde vastgesteld voor afgelopen mei. Vervolgens werd het kwalificatietoernooi voor Suriname uitgesteld naar half augustus. De nationale selectie was de laatste weken dan ook in training voor de wedstrijden tegen Saint-Martin, Antigua en Cuba die op Antigua zouden worden gespeeld. Dit weekend maakte de CFU evenwel bekend dat ook dit toernooi is geschrapt vanwege een gewijzigde poule-indeling.

Van Sichem vertelt dat de SVB is benaderd door de CFU om het toernooi te 'hosten': "Dat doen we graag. We weten nog niet de exacte speeldata en de CFU moet ook nog bepalen tegen welke landen Suriname dan uitkomt. Maar we denken dat dit weer een mooi evenement is voor Suriname."

De bond ondervindt volgens Van Sichem geen financiële schade van de geannuleerde trip naar Antigua. Hoewel de voorbereiding op de wedstrijden om de Digicel-cup nu opnieuw wordt omgegooid, vindt het voor deze week vastgestelde oefenschema van het Surinaams elftal gewoon doorgang. Zondag won Suriname met 2-0 een oefenwedstrijd tegen hoofdklasser The Brothers in het Seedorfstadion. Vrijdag komt Natio uit tegen een Guyanese All Star selectie in het André Kamperveenstadion. Dezelfde Guyanese ploeg speelt komende woensdag tegen de U-20 selectie die zich voorbereidt op de WK-kwalificatiewedstrijden.

3 opmerkingen:

 1. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik als geboren Surinamer voor mijn elftal uit kan komen..?
  Is een lang gekoesterde droom van mij...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waar voetbal je? En heb je een Surinaams paspoort of een Nederlands paspoort?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heet Jeffrey Vermeer,ik ben 17 jaar oud en ik speel bij BVV Barendrecht in de A1(ik heb al een wedstrijdje met het eerste meegedaan).
  Ik ben in Suriname geboren en beschik over een Surinaams paspoort.

  Zijn er kansen voor mij?

  onn:BVV Barendrecht komt uit op het derde hoogste niveau in Nederland.

  BeantwoordenVerwijderen

Games