maandag 2 augustus 2010

Suriname moet wachten door wijzigingen in poule


De Digicel Caribbean Championship 2010 is voor de derde keer uitgesteld. De Caribische Voetbalunie (CFU) heeft de Surinaamse Voetbalbond (SVB) zaterdag op de hoogte gesteld. Als reden voor het uitstel wordt gegeven dat de poule-indeling gewijzigd zal worden.

Waarnemend voetbaltrainer Ricardo Winter (foto) was bezig de laatste hand te leggen aan de selectie, maar de verschuiving van het toernooi gooit al zijn plannen in de war. Natio zou deze week afreizen voor het spelen van voorrondewedstrijden op Antigua en Barbuda. De wedstrijden stonden gepland voor 18 augustus tot en met 22 augustus.

Voorzitter Louis Giskus van de SVB en Winter bestempelen de situatie als "zeer lastig". Giskus zit vooral met de gemaakte kosten in zijn maag. Winter vindt dat zijn hele programma in de soep loopt. "Het is altijd lastig als je planmatig werkt", zegt de trainer. "Je hebt een periode waar je gaat pieken. Wij zullen nu gas terug moeten nemen."

Er komen volgens de trainer dan heel wat factoren aan de orde. Eén daarvan is het voorseizoen waarmee de clubs starten. "Wij zullen een nieuw vertrekpunt moeten vaststellen." De trainer weet ook niet of de jongens even gemotiveerd zullen zijn. Hij zegt dat hij de laatste week een zeer gemotiveerde groep had, iets dat volgens hem kwam doordat het vertrek dichtbij was. Anderzijds heeft het uitstel ook zijn voordelen geeft Winter toe. "Zo kan ik bij de start van de competitie ook andere spelers aan het werk zien."

De kans is groot dat het toernooi in Suriname wordt afgewerkt. De CFU heeft de SVB namelijk benaderd om de poule te organiseren. "Als de CFU een deel van de kosten op zich neemt, willen wij het wel doen", zegt de voorzitter. Toch worden schriftelijk de misnoegen kenbaar gemaakt aan de regionale overkoepeling.

1 opmerking:

  1. Suriname treedt in oktober op als gastheer tijdens de eerste kwalificatieronde in het voetbaltoernooi om de Digicel-cup voor Caribische landen. Daarmee komt voorlopig een eind aan de onduidelijkheid rond de eerste kwalificatiewedstrijden voor de Surinaamse voetbalploeg. Dit meldt Gordon van Sichem, directeur van de Surinaamse voetbalbond aan Starnieuws.

    Dit weekend maakte de CFU evenwel bekend dat ook dit toernooi is geschrapt vanwege een gewijzigde poule-indeling.

    Van Sichem vertelt dat de SVB is benaderd door de CFU om het toernooi te ‘hosten’: ‘Dat doen we graag. We weten nog niet de exacte speeldata en de CFU moet ook nog bepalen tegen welke landen Suriname dan uitkomt. Maar we denken dat dit weer een mooi evenement is voor Suriname.’

    BeantwoordenVerwijderen

Games