woensdag 11 augustus 2010

Ricardo Winter verder met Delano Baal


De keus is eindelijk gemaakt. Waarnemend bondscoach Ricardo Winter (foto: links, met rechts Delano Baal) zal ook bij de seniorenselectie worden geassisteerd door Delano Baal. "Ik heb gekozen voor continuïteit", verklaart Winter zijn keus. De twee hebben eerder samengewerkt bij nationale juniorenteams, waarvan recent nog de U-17 selectie. De assistent is erg gemotiveerd en hoopt dat hij en Winter nu eindelijk een prijs halen.

"Het belangrijkste is echter om de opgedane kennis over te dragen waar ik kan. Dat is ook in het contract met de SVB opgenomen." Baal, die gisteren zijn eerste dag beleefde, is erg blij met de aanstelling. Hij geeft toe dat hij dit nooit had durven dromen. Te meer omdat hij vindt dat er betere trainers dan hem rondlopen. "Nee, nee, nee. In de verste dromen niet, want er zijn betere dan mij", zegt hij bescheiden.

Volgens hem maakt een samenloop van omstandigheden dat hij assistent-bondscoach is. "Het is een vacuüm. Eerst is Kees weg en daarna moest Jaliens naar Nederland voor studie. Hierdoor stond Winter er alleen voor." In feite had Baal graag een pauze genomen, "maar ik had geen andere keus dan om het ontstane gat te vullen". Ook heeft hij een goede samenwerking met Winter. "De verstandhouding tussen ons is erg goed en ik verwacht niets anders dan een beter resultaat."

Winter wil graag wat veranderingen doorvoeren om het imago van de nationale selectie naar de buitenwereld toe te verbeteren. "Ik wil een positieve verandering doorvoeren en heb daar al met de voorzitter van de nationale selectie (Waldo Gobardhan, ... red.) over gesproken. Die staat er ook achter. "Om die veranderingen door te voeren, had Winter iemand nodig die hem begrijpt en achter hem staat. "Trainer Baal kent mijn plannen en staat er ook achter. Met iemand anders zou ik opnieuw moeten beginnen."

Bij zijn plannen heeft hij de ondersteuning nodig van de spelers en het bestuur van de Surinaamse Voetbalbond. "Ik heb al met beide partijen gesproken en wij zijn met elkaar overeengekomen dat wij ervoor gaan." Winter is zich ervan bewust dat er veel werk aan de winkel is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games