zondag 8 augustus 2010

Oefenwedstrijd eindigt in winst voor Suriname


Suriname is het land van de tradities. Dat is vrijdag weer gebleken in het Franklin Essedstadion, waar de Natio een oefeninterland speelde tegen het Mayor All Star team uit Guyana. Zij creëerden tal van kansen, maar ook deze selectie kon de bal niet in het net krijgen. Toch verlieten onze landgenoten als overwinnaars het veld, omdat de Guyanese verdediger Solomon Austin hen een dienst verleende. De verdediger probeerde tussen een pass van Wensley Christoph op Silvian Sedney te komen, maar deponeerde de bal ongelukkigerwijs achter zijn eigen doelman: 1-0.

Bondscoach Ricardo Winter was niet ontevreden over het spel. Hij heeft nu een beeld hoe de selectie klaar te stomen voor oktober, wanneer zij de voorronde van de Digicel Caribbean Championship zullen spelen. Ook is hij erg tevreden over de performance van bepaalde spelers, maar hij wilde geen namen noemen. "Bepaalde spelers hebben mij erg verrast", zegt hij. "Anderen van wie ik bepaalde dingen had verwacht, hebben het juist iets minder gedaan."

Het Mayor All Star team heeft Natio het niet moeilijk kunnen maken. De wedstrijd werd voortdurend op het speelhelft van de gasten gespeeld. Natio-goalie Ronny Aloema hoefde niet één keer in actie te komen, omdat de achterste vier (Marlon Felter, Zhivano Darson, Foline Abauna en Sergi Moentarie) een hele sterke partij speelde. Voorin vielen de kansen, maar ook deze selectie kon de traditie, moeilijk tot scoren komen, niet verbreken.

Ondanks de gelegenheid geboden, kon Melvin Valies ook in deze partij de harten van het Surinaams publiek niet winnen. De aanvaller liep vier keren alleen op doel af, maar kon het net niet bolwerken. Linkeraanvaller Christoph loste enkele goede schoten op doel, maar de Guyanese doelman, Brian Robinson, was keer op keer een sta in de weg.

Het verlossende moment kwam pas veertien minuten na de pauze. Het begon met een snelle uitgooi van Aloema op Chrisptoh, die prachtig twee Guyanezen omspeelde. Hij probeerde over rechts Sedney te bereiken, maar de Mayor All Star-speler Austin deed de Surinaamse aanvallers voor hoe zij zijn doelman moeten verslaan.

Kort daarna moesten de Guyanezen nog een bittere pil slikken, toen Arthur Shemroy in de vijfenzestigste minuut na een zware overtreding op Sefano Rijsel (foto: links, in duel met de Guyanese aanvoerder) rood werd gekleurd door arbiter Jermaine Elskamp. Tien minuten voor het einde liet Giovanni Molly de kans op een droom debuut schieten. De aanvaller omspeelde Robinson, maar schoot voor open doel naast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games