vrijdag 6 augustus 2010

Natio tegen Guyana, Antillen en Saint Lucia


Het Surinaams voetbalelftal speelt in de eerste ronde van het toernooi om de Digicel Carribean Championship 2010 tegen Guyana, de Nederlandse Antillen en Saint Lucia. De poulewedstrijden vinden plaats in het eigen André Kamperveenstadion op 13, 15 en 17 oktober. De groepswinnaar gaat door naar de volgende ronde samen met de twee beste nummers twee van in totaal vier poules in de eerste kwalificatieronde.

Eindigt Suriname na drie wedstrijden als winnaar, dan zijn in de tweede ronde in elk geval Trinidad & Tobago en Haïti de tegenstanders. Beide landen zijn automatisch geplaatst op grond van de resultaten tijdens het vorige toernooi om het Caribisch kampioenschap. De wedstrijden in de volgende ronde staan gepland voor de eerste week van november. De finale wordt op 5 december gespeeld op Martinique. De beste vier landen in de Caribbean Championship komen vervolgens medio volgend jaar uit in het CONCACAF-toernooi om de Gold Cup waar ook landen uit Noord- en Midden-Amerika aan meedoen.

Gordon van Sichem, directeur van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), toont zich ingenomen met de loting: "Met zowel Guyana als de Antillen hebben we altijd een gezonde rivaliteit en ik verwacht dat er flink wat publiek op afkomt. Bovendien denk ik dat onze jongens een goede kans maken om een ronde verder te komen. Het moet nu gewoon maar een keer gebeuren."

De Caribische voetbalunie (CFU) heeft het schema dinsdagavond naar de SVB gemaild. In een begeleidend persbericht beschouwt CFU-voorzitter Jack Warner het toernooi als een uitstekende gelegenheid om het volop aanwezige voetbaltalent in de Caribische regio te etaleren. De CFU gaat verder niet in op de vele wijzigingen in het toernooischema. Aanvankelijk zouden in maart de eerste kwalificatiewedstrijden worden gespeeld. Ook de voor mei vastgestelde partijen vonden geen doorgang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games