woensdag 7 juli 2010

Suriname niet tegen Antillen in eerste ronde DCC


Het Surinaams elftal zal volgende maand niet tegen de Nederlandse Antillen spelen in de eerste ronde van de Digicel Caribbean Championship 2010 (DCC'10). Deze week maakte de CONCACAF het officiële speelschema bekend op haar website. Eerder publiceerde de Surinaamse Voetbalbond een schema online, maar dit blijkt om een concept versie te gaan. De indeling van de poule met Suriname is nu als volgt: Antigua & Barbuda, Cuba, Saint Martin en Suriname.

De CONCACAF heeft in tegenstelling tot de concept versie de Nederlandse Antillen automatisch laten kwalificeren voor de tweede ronde en Cuba naar de eerste ronde verplaatst. Hetgeen een vreemde wijziging is.

De opzet van het toernooi lijkt niet gebaseerd te zijn op de FIFA ranglijst. Het zou een logische gedachte zijn dat de hoogst geplaatste teams op de ranglijst later in het toernooi kunnen instromen. Hoe de CONCACAF de teams heeft ingedeeld in het speelschema is onbekend.

Doordat Cuba in de poule van Suriname heeft plaatsgenomen nemen de kansen voor Suriname af voor plaatsing naar de tweede ronde. Cuba blijkt de laatste jaren een geduchte tegenstander te zijn voor Natio. In de vorige editie van de DDC in 2008 verloor Suriname van Cuba in de tweede ronde met maar liefst 6-0. Ook in 2007 moest het Surinaams elftal zijn meerdere bekennen tegen Cuba, in de tweede ronde werd met 3-1 verloren. En in 2001 werd Suriname nipt verslagen met 4-3.

Suriname zal moeten vrezen voor uitschakeling in de eerste ronde. Cuba zal waarschijnlijk de groepswinnaar worden. In de voorgaande vijf edities behoorde Cuba steeds bij de beste vier landen in de DCC. In totaal werd het land driemaal 2e en 4e en tweemaal eindigde de Cubanen als 3e in het Caribische toernooi.

Niet alleen de groepswinnaars uit de eerste ronde plaatsen zich voor de tweede ronde, maar ook de twee beste nummers 2 over de vier poules. Dus met een goed doelsaldo en een tweede plek in de poule kan Suriname zich ook plaatsen voor de volgende ronde.

Natio zal in de eerste ronde één wedstrijd spelen tegen ieder andere tegenstander in de poule. In totaal zullen dus 3 wedstrijden worden afgewerkt van 18 augustus tot en met 22 augustus in de hoofdstad van Antigua. Als eerste op 18 augustus tegen Cuba, op 20 augustus tegen Saint-Martin en als laatste tegen Antigua & Barbuda op 22 augustus.

Klik op bovenstaande afbeelding voor het totale speelschema van de DCC'10.

4 opmerkingen:

 1. Maar als Suriname tweede woord, hebben ze ook een goeie kans!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee,Suriname zal OOK geen 2e worden in de poule en ik voorspel dat ze ook nu weer direkt verslagen zullen worden door zo wie zo Cuba en daarna door Antigua en Barbuda.
  By bye voor Suriname,end of story!!

  Wie moeten hier realistisch blijven,Suriname zal nooit een Caraibisch Toernooi winnen,niet met een Giskus aan het hoofd....

  Arme Natio......

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een vertrageling ben je ook ... met een denk wijze zoals de jouwe gaat het nooit lukken ja .....!!!!! vergeet zwemmen niet he GOUD ...mag je zeggen wat je wilt maar GOUD ...SURINAME aub ...hou je mening voor je zelf want dit hebben we niet nodig !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. totaal geen kans joh heb niet eens hoop hopelijk halen ze het wk niet met deze team want ik wil geen schande hebben als ik op straat loop

  BeantwoordenVerwijderen

Games