vrijdag 7 mei 2010

Ervaren spelers weer bij de nationale selectie


De A-selectie van Suriname begint op 11 mei* met de voorbereidingen op de Digicel Carribean Championship, die van 17 tot en met 21 augustus in Antigua wordt gehouden. Suriname is samen met Antigua, de Nederlandse Antillen en Saint Martin in een poule ingedeeld.

24 voetballers uit de Surinaamse hoofdklasse en eersteklasse hebben een oproep gehad. Er zal gewerkt worden met spelers van onder de 23 jaar, met een aanvullingen van van oudere en ervaren spelers.

Op de eerste dag moeten de spelers zich op het Emile de la Fuente Sportcomplex melden waar om zes uur ‘s middags een kennismakingsbezoek met de technische staf staat gepland. Een uur later starten zij in het Franklin Essedstadion met de trainingen.

De volgende voetballers zijn wel opgeroepen. De nummer 2 uit de hoofdklasse, Walking Boyz Company, is met vijf spelers hofleverancier.

doelverdedigers:
Ronny Aloema (Transvaal);
Obrendo Huiswoud (Voorwaarts).

verdedigers:
Ferdinand Jap A Joe, Marlon Felter en Germaine van Dijk (WBC);
Derrick Garden en Foline Abauna (Leo Victor);
Giovanni Alleyne (SNL);
Zhirvano Darson (Kamal Dewaker);
Sergio Moentari (Robinhood).

middenvelders:
Vangellino Sastromedjo en Fabian van Dijck (WBC);
Gregory Pokie en Stefan Banetti (Inter Moengotapoe);
Emilio Limon (Robinhood);
Giovanni Waal (Voorwaarts);
Sylvian Sedney (Royal ’95).

aanvallers:
Melvin Valies (Takdier Boys);
Wensley Christoph (Excelsior );
Stefano Rijssel (Leo Victor);
Jungelo Brunswijk (Inter Moengotapoe);
Giovanni Drenthe (Voorwaarts);
Giovanni Molly (Tammenga);
Naldo Kwassie (Transvaal).

Opvallend is de uitnodiging voor Royal '95 speler Sylvian Sedney. Op 28 april werd namelijk bekend dat hij voor 12 maanden is geschorst door zijn club wegens "ernstig wangedrag". Volgens de secretaris van zijn club wordt hem ontoepasselijk gedrag, trainings- en wedstrijdverzuim en sabotage verweten. Hierdoor heeft Royal '95 de middenvelder verboden om namens de club aan enige activiteit van en onder de paraplu van de Surinaamse Voetbalbond deel te nemen, inclusief de nationale Olympische selectie. Sedney is in beroep gegaan en wil zijn plaats in de nationale selectie niet kwijt. "Het is mijn droom en ik ga het niet opgeven."

*Update: De nationale selectie zal NIET in training gaan. Er zullen slechts gesprekken worden gevoerd met de ervaren 'oudere' spelers. De spelers van onder de 23 jaar hoeven hier niet bij aanwezig te zijn.

1 opmerking:

  1. Update: De nationale selectie zal NIET in training gaan. Er zullen slechts gesprekken worden gevoerd met de ervaren 'oudere' spelers. De spelers van onder de 23 jaar hoeven hier niet bij aanwezig te zijn.

    BeantwoordenVerwijderen

Games