zaterdag 3 april 2010

Zwamborn ziet toekomst met SVB somber in


Bondscoach Kees Zwamborn (foto) zit niet lekker in zijn vel, omdat de uitvoering van het hoofddoel waarvoor hij naar Suriname is gekomen – een Olympische selectie klaarmaken – stagneert. Hij vindt het frustrerend dat de Digicel Caribbean Championship verschoven is naar augustus.

Zwamborn heeft met de Surinaamse Voetbalbond (SVB) afgesproken dat hij in mei de relatie tussen partijen zal evalueren. Tussen neus en lippen door kan worden voorspeld dat de evaluatie niet veel goeds voorspelt. De coach wil niet direct zeggen of hij opstapt ondanks de minder ideale situatie waaronder hij de opdracht moet uitvoeren en het proces niet binnen de vastgestelde termijn verloopt. Hij zegt oog en aandacht te hebben voor de huidige situatie in Suriname en dat de planning vanuit de Caribbean Football Union (CFU) teveel haken en ogen heeft. Bij zijn evaluatie wil hij daarmee rekening houden.

De Nederlander vindt dat het klaarstomen van de nationale selectie moet uitstijgen boven het spelen van lokale oefenwedstrijden alleen. SVB-voorzitter Louis Giskus heeft gezegd contact te hebben gemaakt met de voorzitter van de Nederlands Antilliaanse Voetbalunie (NAVU) om mee te doen aan een toernooi eind mei op Curaçao. Onder meer participeren twee Nederlandse clubs in het Antilliaanse evenement. Echter wordt het toernooi niet door de NAVU georganiseerd.

Als alternatief wordt volgens Giskus gedacht aan een oefenstage in Frans-Guyana, maar hij wijst er op dat spelers in de selectie die student zijn, dan drie dagen van school moeten verzuimen. Ook de voorzitter hekelt de slechte organisatie van de CFU, die het niet nauw neemt met een goede planning.

SVB-bondscoach Kees Zwamborn zal overigens op 26 april meedoen aan een Fifa-seminar op Cayman Islands. De wereldvoetbalbond heeft een aantal landen aangeschreven om hun technisch-directeur voetbalzaken af te vaardigen.

Thema's die behandeld zullen worden zijn niet exact aangegeven. "Maar ik ga er naar toe", zegt Zwamborn. "Misschien kan ik een goede bijdrage leveren." In Nederland is hij in verschillende hoedanigheden eerder naar congressen geweest. Als bestuurslid van Nederlandse coaches Betaald Voetbal is hij er geweest en ook Ajax vaardigde hem af.

Vóór dat hij naar Cayman Islands gaat, vertrekt Zwamborn halverwege deze maand naar Nederland voor familiebezoek. Daarmee maakt hij gebruik van een afspraak met de SVB regelmatig zijn gezin te bezoeken.

1 opmerking:

  1. Deze Nederlandse coach gaat echt niet blijven in Suriname en mocht hij vertrekken,dan zal ik hem ook groot gelijk geven.

    Dat de CFU steeds andere data hanteerd is een ding,maar daar moeten we de aandacht niet op vestiggen,het gaat erom wat het bestuur van de SVB ZELF doet om om groei te bevorden!Al zou je louis van Gaal of een Guss Hiddink binnenhalen,wat DOE je als voetbalbond om het GEREEDSCHAP aan te bieden aan de coaches zodat ze aan de slag kunnen gaan.Geen geld,betekend ook GEEN internationale positie voor Suriname!En meneer Zwamborn heeft daar trouwens ook op gehamerd hoe belangrijk sponsoring betekend.

    Het was niet voor niets dat de groep Seedorf en Seedorf zelf al miljoenen gereserveerd hadden om flink te investeren in het Surinaams voetbal.

    Maar omdat het voetbal bestuur van de SVB aan eigen belangen denk,zullen we steeds noodlijdend moeten blijven toezien hoe Suriname nimmer voorruit zal komen,ook al halen ze steeds een andere Nederlandse coach.De kernproblemen moeten eerst aangepakt worden en dan pas kun je verder werken!

    BeantwoordenVerwijderen

Games