dinsdag 6 april 2010

Toernooi op Curaçao geen optie voor SVB


Onlangs vertelde Kees Zwamborn dat hij ontevreden is over het feit dat Natio alleen oefenwedstrijden speelt tegen de Surinaamse amateurs uit de eersteklasse (de op één na hoogste divisie in Suriname). De bondscoach vind dat de voorbereiding van de nationale selectie tegen betere tegenstanders plaats moet vinden. Louis Giskus, voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), antwoordde op deze behoefte door aan te geven dat eind mei mogelijk een toernooi gespeeld kan worden op Curaçao. Dit blijkt na navraag geen reële optie te zijn.

Het toernooi waar Giskus naar verwijst is de Chippie Polar Cup. De voorzitter zegt contact te hebben gehad met de Nederlands Antilliaanse Voetbalunie (NAVU) over deelname van het Surinaams elftal. Hier maakt hij de eerste de fout, omdat de NAVU niet beslist wie mag deelnemen in het Antilliaanse toernooi. Het sportmanagement bedrijf Project Support Curaçao NV zit achter de organisatie van de Chippie Polar Cup en beslist dus wie uitgenodigd worden.

Ten tweede zijn de deelnemers en wedstrijden al bekendgemaakt en ingepland. Dus de kans dat Suriname kan strijden om de Chippie Polar Cup lijkt klein. Dit wordt ook bevestigd bij navraag aan de NAVU. Die weet ons te vertellen dat Suriname dit jaar niet meedoet en dat er maximaal 4 teams mee kunnen doen.

We kunnen concluderen dat de SVB momenteel weinig op touw kan zetten. Misschien dat een deelname voor in het volgende jaar geregeld kan worden. Als alternatief legt Giskus een oefenstage in Frans-Guyana op tafel dat georganiseerd kan worden. Maar of dit enig rendement kan opleveren is volgens ons nog maar de vraag.

De 4 teams die op het tweedaagse toernooi zullen verschijnen zijn de Dutch Caribbean Stars, Hubentud Fortuna, NEC Nijmegen en AFC Ajax Amsterdam. De Dutch Caribbean Stars is een team dat te vergelijken is met de Surinaamse Suriprofs. Het team bestaat namelijk uit Antiliaanse en Arubaanse (professionele) voetballers. Voetballers die zich voor het team beschikbaar hebben gesteld zijn onder andere Vurnon Anita (AFC Ajax), Leroy Fer (Feyenoord), Robin Nelisse (RedBull Salzburg) en Patrick van Aanholt (Chelsea FC).

Hubentud Fortuna is de kampioen van Curaçao. De laatste twee clubs zijn afkomstig uit Nederland. NEC Nijmegen is sinds enkele jaren betrokken bij maatschappelijk projecten rond het eiland Curaçao en draagt de naam ook op het wedstrijdtenue als hoofdsponsor, vandaar de deelname. Ajax Amsterdam is binnengehaald door organisator Theo Singerling van Project Support Curaçao NV.

2 opmerkingen:

 1. Sjonge jonge,wat een lachertje!!Wat een schande!Er wordt niks DEGELIJKS georganiseerd!Giskus doet geen moer,geen wonder dat Zwamborn zo zoetjes aan hier moe van word!

  Bovendien,wat moeten we met een "oefenstage" in Frans Guyana,dat land steld geen MOER voor in het Caraibisch voetbal,ze hebben nooit enige noemenswaardige titels in het verleden behaald,daarom zullen dergelijke trainingen tegen de Frans Guyanezen in het geheel niets opleveren!!Als de Natio echt wil zien waar het staat,dan moet Suriname spelen tegen robuuste tegenstanders zoals Trinidad & Tabago of Cuba,ik denk dat ook meneer Zwamborn daarop enigzins op doelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Giskus opgehoepel,,jij heb geen daadkracht
  jou voetbal wereld rijkt tot,,, frans guyana brits guyana
  en curacao,,,leve Johan seedorf

  BeantwoordenVerwijderen

Games