woensdag 14 april 2010

Geen voetbalactiviteiten SIVS dit jaar


De internationale toernooien van de Stichting Internationaal Voetbal Suriname (SIVS) vinden dit jaar geen voortgang. Ray Wimpel geeft onder meer het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika als reden. “Door het WK kunnen wij bepaalde mensen van de Suriprofs niet krijgen”, legt hij uit.

Ook heeft de SIVS in het eerste kwartaal twee grote werkers verloren. Op 28 januari 2010 blies voorzitter Cor Lie A Kwie (foto) zijn laatste adem uit. Nog geen vier weken daarna kwam ook Luuk Riesenbeck te overlijden. Hij adviseerde en begeleidde de Stichting Suriprofs in verdere professionalisering en continuïteit van de organisatie. Hij was medeverantwoordelijk voor organisatie van de jaarlijkse benefietwedstrijden. Riesenbeck was ook vertegenwoordiger van voormalig Suriprofs-hoofdsponsor ABN AMRO. “Hoewel ik zeker weet dat de overledenen graag hadden dat de activiteiten voortgang zouden vinden, hebben wij alles op on hold gezet. Wij beschouwen het als een stukje rouwproces.”

In januari 2010 werd het eerste internationale voetbaltoernooi van de SIVS afgeblazen, nadat de Nederlandse eredivisieclub Vittesse afzegde door de te hoge kosten. Het tweede evenement zou in mei plaatsvinden, terwijl het seizoen zou worden afgesloten met de Independence Cup in november. Het evenement in mei betreft waarschijnlijk de Parbo Bier Cup 2010, deze werd vorig jaar namelijk ook midden in het jaar in juni gehouden.

SIVS houdt nu pas in januari 2011 haar eerste activiteit wanneer de Europese clubs in hun winterstop zitten. “Het moet gelijk een klapper worden”, aldus Wimpel. “Er worden al gesprekken gevoerd met clubs uit het Caribische gebied en Europa. De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) en de Suriprofs zijn nu al bezig clubs warm te maken voor het toernooi. Ook heeft Leo Victor tijdens haar CONCACAF-campagne aftastende gesprekken gevoerd met de Trinidadiaanse club Joe Public. Veel hangt echter af van de response van de clubs die worden uitgenodigd.”

De andere activiteiten in samenwerking met de Suriprofs gaan normaal door. Zo komt er een delegatie van vijf tot zes man naar Suriname om zich te oriënteren over de projecten die worden uitgevoerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games