woensdag 14 april 2010

Bondscoach stelt plan van aanpak op voor SVB


Bondscoach Kees Zwamborn (foto) bespreekt vandaag een plan van aanpak met het bestuur van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Het project richt zich op deelname van de nationale selectie aan de Digicel Caribbean Championship 2010. Suriname is ingedeeld met de Nederlandse Antillen, Saint-Martin en Antigua en Barbuda. De wedstrijden worden in augustus gespeeld in Antigua en Barbuda.

Over de inhoud van het plan wil Zwamborn nog geen mededelingen doen, omdat de SVB-leiding het eerst moet inkijken. "Ik heb genoeg ervaring opgedaan en hou rekening met een aantal factoren die te maken hebben met de Surinaamse omstandigheden", laat hij weten.

Het trainingsbezoek is volgens de Nederlandse voetbaltrainer nog niet wat het wezen moet, maar het is hem intussen bekend dat clubtrainers ook geen pasklaar antwoord hebben voor het probleem. Volgens bronnen was de coach afgelopen week woedend toen er naar verluidt slechts zeven spelers op de training waren.

Zwamborn geeft toe dat de opkomst van de geselecteerden niet optimaal is, maar heeft geen redenen om zich daarover op te winden, omdat hij met zijn neus gedrukt wordt op de Surinaamse werkelijkheid. "Ik blijf erbij, wat ik zo vaak heb gezegd, dat het voetbalgebeuren in Suriname vraagt om een volledige ombuiging alvorens grote stappen voorwaarts gemaakt kunnen worden."

De coach gaat vandaag op familiebezoek naar Nederland en is over twee weken terug. Daarna vertrekt hij onmiddellijk naar de Kaaimaneilanden voor een 'techical meeting' van de Wereldvoetbalbond (FIFA) bestemd voor technisch directeuren van de nationale voetbalbonden.

1 opmerking:

  1. Wil weten waar info is over Digicel Cup. Heb niks gevonden online. Alleen op dit artikel van dwtonline.com

    BeantwoordenVerwijderen

Games