donderdag 25 maart 2010

Suriname wint van koploper eersteklasse


Na twee gelijke spelen tegen Kamal Dewaker (0-0) en Tammenga (1-1), was de voetbalploeg van het Surinaams Nationaal Leger (SNL) dinsdagavond het eerste slachtoffer van de nationale voetbalselectie. De koploper van de eersteklasse kreeg met 3-0 op zijn broek van het Surinaams elftal onder leiding van bondscoach Kees Zwamborn.

Het spel werd overwegend op een redelijk tempo gespeeld, maar dat viel in de laatste fase van de strijd ietwat terug. Spits Giovanni Molly kreeg ook de kans van de bondscoach om zich te bewijzen. Hij liet gelijk blijken dat hij niet alleen bij zijn club Tammenga, waar hij met één doelpunt minder dan zijn ploeggenoot Mangalvio Promes samen 33 doelpunten hebben gemaakt, een neus heeft voor doelpunten. Molly, die dit seizoen al zestien maal het net heeft gevonden, was goed voor één doelpunt.

De overige doelpunten werden gemaakt door Leandro Gron (foto: links, tijdens een competitiewedstrijd). In de rust werd hij vervangen, omdat hij gisteren voor zijn ploeg (Tammenga) moest uitkomen in de wedstrijd tegen Kamal Dewaker. Gron startte als diepe spits, omdat Jungelo Brunswijk en Giovanni Drenthe beiden momenteel geblesseerd zijn. Ook verdediger Zhivano Darson moest de wedstrijd vanwege een blessure laten schieten.

2 opmerkingen:

  1. De u23 ploeg moet vanaf nu alle wedstrijden winnen,maar daar zijn ze er nog niet mee.Om echt te kijken waar de natio staat,moet er een buitenlandse voetbalploeg worden uitgenodigd.Bijvoorbeeld Jamaica,maar zelfs dan geef ik Suriname niet veel kans.Het probleem is en blijft dat er geen (Semi) professionalisme is.Giskus kan wel in de waan zijn te denken dat ze er zo ook wel komen (met alle respect voor Zwamborn,maar ja,de man heeft niet alle tools),maar zolang er geen serieuze sponsors worden gezocht en de gehele SVB maar blijft aanpappen,zal van kwalificatie voor een WK Toernooi never nooit geen sprake zijn!

    Het is niet alleen wat voor een coach je binnenhaald,maar wat je als organisatie zelf doet om van amateur naar professionaliteit over te stappen.Suriname zal onder Zwamborn wel iets verder komen,wellicht ongeveer op dezelfde level als Guadelope,maar niet veel verder dan dat.Jamaica en Trinidad zijn te sterke tegenstanders,tenzij de Suriprofs worden ingezet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Moet wachten wat kan gebeuren na verkiezing. Als een dubble nationaliteit mogelijk is, dan komt een paar SuriProfs

    BeantwoordenVerwijderen

Games