Suriname op weg naar Olympische Spelen 2012

Suriname zal met zijn nationale voetbalselectie meedoen aan de Olympische Spelen 2012. Het keurkorps dat het land zal vertegenwoordigen best...

Suriname zal met zijn nationale voetbalselectie meedoen aan de Olympische Spelen 2012. Het keurkorps dat het land zal vertegenwoordigen bestaat uit voetballers beneden 23 jaar. Met de aanstelling van de Nederlander Kees Zwamborn als hoofdcoach is de eerste stap gezet om met een selectie aan de gang te gaan. Na een krampachtig begin, is er nu wat meer regelmaat gekomen in het trainingsbezoek. Een andere professionele aanpak is nodig.

Naast de normale trainingsdagen is Zwamborn aanwezig bij competitiewedstrijden en gaat de gangen van de geselecteerden na. Eerder is bekendgemaakt dat hij de selectie (foto: oude selectie voor de WK 2010-kwalificatiewedstrijden) onder zijn hoede neemt op weg naar de Digicel Caribbean Championship 2010. Voortzetting van de relatie hangt af van een evaluatie over zaken die de basis vormen voor een meer duurzame verbintenis. Zwamborn zal het bondsbestuur beoordelen naar de mate van medewerking aan hem verleend en de Nederlandse coach zal door het bondsbestuur tegen het licht geplaatst worden van het te verwachten technisch vermogen de nationale selectie naar grote hoogte te stuwen.

In het verleden heeft Suriname plichtmatig meegedaan aan de Olympische Spelen en andere grote internationale evenementen en geen aandacht besteed aan een professionele aanpak speciaal gericht op dat evenement. Aan de plichtmatigheid komt geen verandering, maar wel is verandering nodig in de wijze van aanpak.

Nieuw in dit opzicht is beschrijving van een zichtbaar en transparant routeplan op weg naar de Olympische Spelen. Het gaat erom dat onze aanstaande Olympiërs vanaf dag één gepresenteerd worden als degenen die zich op een bijzondere en waardige wijze zullen inzetten voor het Surinaamse belang. Geen middel mag onbeproefd gelaten worden om in de eerste plaats de voetballers het gevoel te geven dat Suriname op ze rekent.

Tegelijkertijd zal de omgeving rondom hen zodanig comfortabel gemaakt moeten worden. Dat proces moet nu worden ingezet zodat zij het gevoel en langzamerhand de overtuiging krijgen dat het menens is het onderste uit de kan te halen.

Hun werk, hun thuissituatie, hun schoolbegeleiding mag niet langer overgelaten worden aan toevalligheden. De begeleidingscommissie moet vrijgemaakt worden om zich uitsluitend bezig te houden met de arbeidsomstandigheden van de voetballers. Studenten moeten al in dit stadium verzekerd zijn van medewerking van de schoolleiding of welke onderwijsinstelling dan ook.

In overeenstemming met hun trainings- en wedstrijdprogramma en aanwezigheid in het buitenland of trainingskamp zal de begeleidingscommissie om de tafel moeten zitten met de schoolleiding voor het samenstellen van een aangepast studierooster. Daarin zal gecalculeerd worden repetities, de schoolonderzoeken en examens. Op geen enkele wijze mogen studenten in de nationale selectie nadeel ondervinden van hun uitverkiezing tot nationale sporter.

Bij veel Surinaamse topsporters is de sociale begeleiding een heikel punt. Uitgaande van de thuissituatie is er voldoende reden om speciale aandacht hieraan te geven. Voeding en gezondheidszorg verdienen bijzondere aandacht. Top medische begeleiding is nodig om te adviseren over een optimale verhouding tussen inspanning en rust.

Optimale woon- en leefomstandigheden verdienen een plaats binnen het geheel van de voorbereidingsfase en gedurende deelname aan de kwalificatiewedstrijden tot aan het eindtoernooi toe. De geselecteerde mag geen enkele hoofdpijn hebben op weg naar de Olympische Spelen. Hij moet in de watten gelegd worden en zijn bedje gespreid zijn.

Een professioneel team van begeleiders en technische staf zullen gedurende de komende twee jaren niets anders doen dan denken en doen. Bij het naar bed gaan en opstaan. Iedereen die is ingeroosterd om te participeren aan het routeplan moet worden vrijgemaakt van alle andere werkzaamheden. In een latere fase zullen de spelers volledig vrijgemaakt worden van al hun andere bezigheden.

Van alle actoren die participeren aan het proces op weg naar de Olympische Spelen wordt verwacht een inspirerende rol naar de samenleving om het gevoel van nationale trots aan te wakkeren en samen met de media een mobilisatiecampagne op touw te zetten waar iedereen trots op zal zijn.

Contouren van de route naar de Olympische Spelen en de bemensing van de voortrekkers die de kar gaan trekken moet liever vandaag dan morgen bekend zijn. Onze zwakte om op het laatste ogenblik te wachten tot vijf voor twaalf om in actie te komen is dood verklaard. Dit keer komt in de plaats van de ‘laat-maar-waaien’ of ‘no span-mentaliteit’ een vaderlandslievende beweging tot in alle kleine uithoeken van het land.

Condities scheppen voor de voetballers en de hele omgeving rond de organisatie zoals het past binnen een professionele circuit zal iedereen enthousiast maken. Onder de ideale omstandigheden zullen mediawerkers meer dan ooit een speciale taak hebben het geheel publicitair te begeleiden.
Hoog eindigen in een Olympisch voetbaltoernooi mag geen droom meer zijn. Tot nu toe is nagelaten het hele volk in beweging te brengen. De kracht van menig land ligt in de mobilisatie van de totale gemeenschap. De verandering moet nu komen.

Wat zal het toch mooi zijn als het bedrijfsleven elk vanuit zijn vermogen een speler van de nationale selectie adopteert. Hoezeer zal het toe te juichen zijn als de regering een speciale presidentiële commissie samenstelt die de ondersteuning vanuit de overheid coördineert en inhoud geeft, materieel en immaterieel.

De national carrier, de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij, krijgt nog meer aanzien evenals de KLM als zij een bijdrage levert. Niet alleen uit een oogpunt van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid, maar ook door de verdiencapaciteit waartoe Surinaamse reizigers de maatschappijen in staat stelt. Ter uitvoering van het plan de selectie oefenwedstrijden te laten spelen tegen pittige omliggende landen komt het goed uit als de luchtvaartmaatschappijen beschikbaar zijn. Van de opererende en florerende hotels zal het niet teveel gevraagd zijn tegen een zacht prijsje teams onder te brengen. Hierdoor kan de nationale bond de vrijgekomen financiële middelen een andere bestemming geven.

Multinationals als IamGold mogen niet langs de kantlijn blijven, maar een slordige duit in de zak doen. Dat geldt ook voor de Parbo Bierbrouwerij, die een belangrijk deel van de omzet van bier te danken heeft aan de sport en sportverenigingen. Niet te vergeten de nationale trots, de Staatsolie Maatschappij Suriname, die al veel doet voor de sport, maar ook gevoelig blijft voor goede inspanningen zoals het gaan naar de Olympische Spelen.

Aan de spelers zullen toezeggingen gedaan moeten worden over het traject dat zij zullen afleggen. Bankinstellingen, verzekeringsmaatschappijen en autoverkoopbedrijven kunnen de financiële injecties en toekenning van auto's voor hun rekening nemen. Aan de hand van de nadere uitwerking van dat idee, zal worden vastgesteld bij welk traject welke beloning past.

Suriname heeft nooit een eindtoernooi van de Olympische Spelen bereikt met voetbal. De Zomerspelen waarvoor het land zich sterk moet maken wordt van 27 juli tot en met 12 augustus 2012 gehouden in Londen, de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. Het wordt de 27ste editie van de Zomerspelen die voor het eerst in 1896 zijn georganiseerd.

Londen organiseert de Spelen voor de derde keer na 1908 en 1948. In 2005 is de stad in Singapore door het Internationaal Olympisch Comité gekozen als gastheer. Andere kandidaten waren Parijs (Frankrijk), New York (Verenigde Staten), Madrid (Spanje) en Moskou (Rusland).

COMMENTS

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Suriname op weg naar Olympische Spelen 2012
Suriname op weg naar Olympische Spelen 2012
http://i41.tinypic.com/dm8tac.jpg
http://i41.tinypic.com/dm8tac_th.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://www.natiosuriname.com/2010/03/suriname-op-weg-naar-olympische-spelen.html
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/2010/03/suriname-op-weg-naar-olympische-spelen.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content