maandag 29 maart 2010

Historisch elftal Suriname/Suriprofs in beeld


Vorig jaar vond er een historisch moment plaats voor Suriname. Voor het eerst in de geschiedenis speelden de amateurs uit Suriname met de professionals van Surinaamse origine uit Nederland samen in één elftal. Alhoewel de wedstrijden niet als officiële vriendschappelijke interlands meetelden voor Suriname. In de Parbo Bier Cup 2009 speelde het mixteam van Suriname tegen Guyana, Antigua en Barbuda en latere winnaar van het toernooi Frans-Guyana. Een videoverslag van het toernooi is hier in twee delen te zien.

De 12 spelers uit de Surinaamse competitie waren: André Zebeda, Marlon Felter, Naldo Kwasie, Germain van Dijck, Emilio Limon, Ives Vlijter, Gregory Pokie, Rinaldo Lupson, Giovanni Drenthe, Claudio Pinas, Gregory Rigters en Romano Sordam.

De 11 Suriprofs waren: Edgar Davids (foto: tijdens de persconferentie bij de Parbo Bier Cup 2009), Jeremain Lens en Milano Koenders (AZ), Rodney Ubbergen en Touvarno Pinas (Telstar), Steve Olfers (Aalborg), Kelvin Maynard (Volendam), Anduele Pryor (Vitesse), Hesdy Suart (Helmond Sport), Leroy George (Utrecht) en Sigourney Bandjar (Excelsior).

Deel 1


Inhoud videoverslag:
00:00 Intro
01:13 Aron Winter
02:27 Suriprofs/Sur. - Frans-Guyana (0-2)
04:14 Wanica Sport Organisatie
06:13 Suriprofs/Sur. - Guyana (5-1)
08:07 Arnold Burleson

Deel 2


Inhoud videoverslag:
00:00 Edgar Davids
00:42 Nationale Stichting Blindenzorg Suriname
03:56 Suriprofs/Sur. - Antigua & Barbuda (1-0)
06:25 Wensley Bundel
07:10 Aron Winter

1 opmerking:

  1. Het was een historisch moment.De dubbele nationaliteit is een noodzaak die niet meer langer voor de baan uitgeschoven kan worden.Ik ben benieuwd wat er na de verkiezingen gaat gebeuren.

    Want als er niets word gedaan aan de herziening van de Surinaamse grondwet,zullen we voor altijd de underdog blijven en nooit zal Suriname een WK zien.

    BeantwoordenVerwijderen

Games